Брой 25 (30), 06-02-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП и "Арт Виза България" планират 11 съвместни арт събития до края на т. г.


Разширява се сътрудничеството между Българската търговско-промишлена палата и Галерия Арт Виза България. В знак на благодарност за ползотворното партньорство кураторката Мария Любенова връчи на председателя на Палатата Цветан Симеонов картината "Есенно небе" на художничката Галя Букова.

"Надявам се Галерията, която вече една година е разположена в залата за публика на БТПП, да продължи да разширява своите почитатели и всяка следваща експозиция да бъде нова среща на представителите на бизнеса с най-добри образци на съвременното изкуство" – каза председателят на Палатата.

От "Арт Виза България" обещаха да информират в аванс почитателите на изобразителното изкуство за творческите си изяви.

Годишната програма на Галерията за тази година включва 11 изложби. Първата – "Символи на щастието", която бе открита на 10 януари, ще бъде на разположение на гостите на БТПП до 13 февруари. Втората експозиция ще бъде открита непосредствено след празника Трифон зарезан и Деня на Св. Валентин - на 15 февруари. Следват експозициите: "Енигма" - месец март, "Тук и сега" - април, "Цветовете на времето" – през май, "Безкрайности" - юни, "Време" - юли, "Градски пейзажи" ще бъде през септември, "Експерименти с тишината" - октомври, "Завръщане" - ноември и "Библейски сюжети" - през месец декември.

През лятото за любителите на арт фотографията предстои фотографски маратон - целият месец август до средата на месец септември.

"Мисията на „Арт Виза България” е да дава самочувствие на българското изкуство у нас и в чужбина, да формира отношение към естетическото и творческото в условията на бързо променящи се ценности и болезнени трансформации на глобализацията върху обществото. Ще залагаме на комуникациите от нов тип в сферата на изкуството, надяваме се това да бъде оценено от нашата публика и да си подарим взаимно много красиви мигове и приятни изненади през Годината на дракона" - заяви кураторът Мария Любенова.

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща с ръководството на Северноамериканско-българската търговска камара
Камарата има структури и офиси в България, САЩ и Канада Още
БТПП и "Арт Виза България" планират 11 съвместни арт събития до края на т. г.
Галерията, разположена във фоайето на БТПП, запознава представителите на бизнеса с най-добри образци на съвременното изкуство Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Национален браншови съюз – Сервиз електронна и битова техника отбеляза 10 години от създаването си
БТПП отличи Съюза с почетен диплом по повод юбилея Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Обществено обсъждане на Проект на Тарифа за таксите, които се събират от Агенцията за устойчиво енергийно развитие
Таксите за издаване на гаранции за произход на енергия от възобновяеми източници се съобразяват с разходите Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Еразъм: развитие на уменията на младите европейци
Наскоро Комисията предложи нова програма „Еразъм за всички“ (2014–2020 г.) Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП