Брой 51 (56), 13-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Ингрид Шикова, председател на Евроклуба при БТПП: Европа е състояние на духа


Европа на солидарността и / или Европа на егоизма?“ беше темата на втория публичен дебат в Народното събрание в рамките на инициативата „Европейски разговори в парламента”. Специални гости на събитието бяха Кристалина Георгиева – еврокомисар по Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, и Даниел Грос – директор на Центъра за европейски политически проучвания.

Сред участниците в дискусията бяха Ингрид Шикова, председател на Евроклуба при БТПП, председателят на БТПП Цветан Симеонов и Беата Папазова – съветник Европейска интеграция и проекти в Палатата. 

В дългосрочен план съм убедена, че Европа има отлични перспективи да запази единството си, заяви Кристалина Георгиева. Днес действително е трудно време, кризата провокира отрицателни тенденции - национализъм, егоизъм, популизъм, и това е така, точно защото кризата не се проявява еднакво, смята еврокомисарят. Виждам всеки ден колко е важно да си помагаме един на друг, колкото и да са трудни следващите две години, в тези трудности Европа може да стане по-силна, посочи тя.

В изказването си Ингрид Шикова напомни, че Европа не е само договори и договорна солидарност, Европа е състояние на духа. Тя подчерта, че още има значение как обясняваме европейското членство - само в розови краски или с акцент на думата отговорност.

Цялото изказване може да видите от ТУК 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще бъде домакин на конференция на Виенския икономически форум
Либерализацията на енергийния пазар е една от темите на форума Още
Ингрид Шикова, председател на Евроклуба при БТПП: Европа е състояние на духа
„Европа на солидарността и / или Европа на егоизма?“ - тема на втория публичен дебат в Народното събрание Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покани за международни събития, получени в БТПП
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Брошура на НАП обяснява как законно да си намалим данъците
Възможност за намаляване на подоходния данък с до 50 на сто при дарение в полза на фондовете за асистирана репродукция или за лечение на деца Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Билетите за автобусен превоз ще се издават от фискални устройства, свързани с НАП
Това предвижда проект за промени в Закона за автомобилните превози Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК предлага подобрения в общите правила за отчитане на парниковите газове в горското и селското стопанство
Първа стъпка за включване на поглъщанията и емисиите от горското и селското стопанство в климатичната политика на ЕС Още