Брой 59 (64), 23-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП и НСБС обсъдиха устойчивото развитие на спедиторския и логистичния бранш


В БТПП се проведе среща с Георги Минчев, председател на Българска асоциация за спедиция, транспорт и логистика (НСБС), и Поликсена Кръстанова, изпълнителен директор. Сдружението е дългогодишен активен член на Палатата и член на Съвета на браншовите организации. Наскоро бе отбелязан 20-годишен юбилей от неговото създаване и по този повод бе отличено от Палатата с Почетен диплом.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с ефективността на спедиторската дейност и активното ориентиране към комплексно обслужване на веригата на доставките. Като перспектива за по-нататъшно развитие на бранша бе отбелязано активното включване на превозите за и от България, както и транзита през страната, в европейската система на мултимодален транспорт, на която спедиторът е организатор и интегрира в обща транспортна верига превозите по море, река, шосе, жп и въздух.

Дискутира се обединяване на усилията на БТПП и НСБС при обучението  на мениджъри в областта на спедицията и логистиката чрез използване  на съвременни технологии за дистанционно обучение. Особено внимание бе отделено на прилагането на GS1 стандартите в спедицията и транспорта.

Договори се представяне услугите на Арбитражния съд пред членовете на НСБС, като средство за бързо разглеждане и решаване на правни спорове.

Председателят на БТПП потвърди готовност за оперативно сътрудничество, базирано на отвореност, диалогичност и бързо решаване на всички проблемни въпроси, в интерес на спедиторския бранш.

НОВИНИ ОТ БТПП
Трайна тенденция на увеличение на делата и през 2011 г. отчете Арбитражният съд при БТПП
Арбитрите ще надграждат постигнатото за утвърждаване на АС като модерна и обективна правораздавателна институция Още
БТПП и НСБС обсъдиха устойчивото развитие на спедиторския и логистичния бранш
Двете организации обединяват усилията си за обучение на мениджъри в областта на спедицията и логистиката Още
Нови членове на БТПП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският парламент анализира ползите от данък върху финансовите сделки
Осигуряването на справедливо участие на финансовия сектор в усилията за излизане от кризата е един от аргументите за въвеждането на данъка Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дискусия: „Факторингът - средство за развитие на бизнеса"