Брой 89 (94), 09-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща на Евроклуба при БТПП за подкрепа кандидатурата на София за столица на културата 2019


Поредната среща на членовете на Евроклуба при БТПП бе посветена на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

Организаторите - Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията за развитие на София, бяха поканили посланици и временно управляващи посолства в София, търговски съветници към посолствата, представители на министерства, фирми, браншови организации и членове на УС на БТПП.

Кметът на София  Йорданка Фандъкова представи кандидатурата на София за едно от най-престижните и популярни европейски културни събития, замислено да допринесе за сближаването на европейските народи. Тя се спря на направеното до сега и планираните бъдещи проекти като подчерта уникалната възможност да промотираме нашия град на европейската и международната културна сцена и да създадем по-добър живот за нашите граждани и за бизнеса.

Участниците бяха приветствани от Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз, от Цветан Симеонов, председател на БТПП, и от председателя на Евроклуба Ингрид Шикова. За Европейските столици на културата – път към успеха, говори Н. Пр. Коре Янсон, посланик на Кралство Дания. 

Събитието бе съпътствано от откриването на изложба "Духът на София". Авторите - Георги Величков и Бони Бонев, представиха платна, които отразяват модерна София, 130 години след официалното й обявяване за столица на България.

Повече за посланията вижте във ВИДЕО ФАЙЛ

НОВИНИ ОТ БТПП
Среща на Евроклуба при БТПП за подкрепа кандидатурата на София за столица на културата 2019
Кандидатурата е уникална възможност да промотираме София на европейската и международната културна сцена Още
Покана за участие в семинар и двустранни срещи на тема „Полско медицинско оборудване и полска козметика”
Презентации ще направят полски фирми - производители и вносители на медицинско оборудване и апаратура, лабораторна диагностика, козметика и битова химия Още
ИКОНОМИКА
НСИ: Износът ни за ЕС намалява, вносът расте
Основните търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция и Франция Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия стартира най-широката досега обществена консултация и кани гражданите да определят бъдещите приоритети
Комисията проучва трудностите, пред които са изправени гражданите, когато се придвижват в ЕС, когато упражняват изборните си права или правата си на потребители Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още