Брой 73 (78), 12-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Осми курс за млади арбитри в БТПП


В БТПП започна курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража. При откриването председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов отбеляза, че това обучение предлага най-високото качество на знания по въпросите на арбитража, действащ в страната.

След закриването преди години на държавния арбитраж, Палатата продължи и доразви положителните страни на тази правна възможност, която с включването на арбитражна клауза в договорите на фирмите позволява евентуални спорове да бъдат решавани в рамките на броени месеци.

От една година сме и сред най-добрите в света с организирания електронен достъп до делата. Това са удобства и възможности както за арбитрите, така и за страните и вещите лица, което позволява хартиените копия да бъдат гарантирани и споровете да приключват възможно най-бързо, допълни председателят на АС при БТПП д-р Силви Чернев.

Участниците в курса са студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти – включително от държавни институции и от кантори на частни съдебни изпълнители. Обучението е с теоретико-практическа насоченост и ще се проведе в дванадесет модула по три часа всеки.

Привлечените лектори са изявени арбитри, с дългогодишен опит в арбитражното производство и авторитетни университетски преподаватели в юридическите факултети в страната.

За съжаление, не можахме да включим всички желаещи – казаха организаторите. За тях и за другите юристи, които проявяват интерес, ще има и следващ курс. Заявяване на интерес - на E-mail: z.georgieva@bcci.bg

Успешно завършилите обучението ще получат сертификат.

Вижте още от видеофайла http://www.bcci.bg/videos/view/82

НОВИНИ ОТ БТПП
Осми курс за млади арбитри в БТПП
Обучението е с теоретико-практическа насоченост в дванадесет модула Още
Председателят на БТПП ще участва в Международна конференция „Зелена индустрия и иновации”
Ще бъдат представени възможностите на Норвежкия иновационен фонд Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Съобщения за международни събития, получени в БТПП
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове
Въвеждането на постоянен контрол върху движението на акцизните стоки ще допринесе за решаването на проблема с установяване на реалните техни получатели Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Искане до ЕК за обратно начисляване на ДДС при доставки на зърнени и технически култури
Целта е предотвратяване на данъчни нарушения Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Удължава се срокът за приемане на годишните декларации за условия на труд
Декларациите могат да бъдат подавани по електронен път или на място в съответната териториална дирекция „Инспекция по труда" по седалище и адрес на управление на предприятието Още