Брой 97 (354), 21-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Председателят на БТПП участва в първото заседание на 42-рото Народно събрание


Новоизбраното 42-ро Народно събрание проведе днес първото си заседание. След полагането на клетвата народните представители подписаха клетвените листове. В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Президентът Росен Плевнелиев направи от парламентарната трибуна обръщение към нацията и Народното събрание. В него държавният глава отправи апел към народните представители в духа на добрата традиция да приемат декларация за основните приоритети на 42-рото Народно събрание. Кризата ще отмине, но днес с действията си ние ще определим мястото на България в Европа и в този бързоразвиващ се свят, заяви той.

Президентът Росен Плевнелиев съобщи, че ще свика още в четвъртък, 23 май, консултации с парламентарните сили, след което няма да бави връчване на мандат за съставяне на правителство на най-голямата по брой депутати политическа сила. Той пожела успех на народните представители и подчерта, че вече има работещ парламент, от който той очаква скоро да формира правителство с ясна програма и лице към хората.

Според президента още преди съставянето на следващото правителство партиите трябва да дадат отговор как ще гарантират политики за увеличаване на доходите и за създаване на устойчива заетост. По думите на Росен Плевнелиев малкият и средният бизнес има нужда от кредити на разумна цена, електронно правителство, държавна подкрепа, обществени поръчки за всички, а не за някои, административна реформа и намаляване на лицензионните режими.

Президентът Росен Плевнелиев изрази увереност, че и днес в този пълен с изпитания за нацията период България ще намери своите отговорни държавници, които ще работят всеотдайно, служейки на народа, както се e случвало и в миналото.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов получи покана и присъства на първото заседание на 42-рото Народно събрание като участник в социалния диалог. Това е признание за ролята на Палатата в тристранното сътрудничество и активната й позиция в развитието на икономиката на страната ни.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП участва в първото заседание на 42-рото Народно събрание
Българските вина с 16 златни медала от Балканския винен конкурс и фестивал
Гранд Трофеят отиде при македонското вино Chateau Kamnik 2010 Merlot Single Vineyard Reserve Още
Активизиране на двустранните контакти с Финландия обсъдиха в БТПП
Студенти от Angelo State University, Тексас на посещение в БТПП
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Семинар за правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
България: административни пречки пред бизнеса на общинско ниво. Доклад на Световната банка
Целта на консултацията е да направи публичен предварителния доклад от проведеното проучване Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Индекси на оборота в услугите през първото тримесечие на 2013 година
По данни на НСИ положителни тенденции се забелязват както на месечна, така и на годишна база Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана от Българо-унгарската търговска камара за участие в „Среща с Унгария преди летния сезон”
30 май 2013 г. от 18 часа, хотел „БудаПеща”, София Още