Брой 150 (155), 03-08-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Новоназначеният посланик на България в Мароко проведе среща в БТПП


Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Мароко Боряна Симеонова посети БТПП преди заминаването си. На среща с председателя на Палатата тя сподели, че Мароко е със стабилна икономика и има създадени добри условия за бизнес. Страната има добре развит строителен сектор и ниско ДДС. Има създадена много добра договорно-правна рамка със страни от ЕС. 

Боряна Симеонова допълни, че в Мароко живеят 400 добре поставени в обществото и в бизнеса българи.

Г-жа Симеонова бе запозната с възможностите на БТПП за обслужване на фирмите на всеки етап от тяхната дейност. Палатата има готовност да оказва съдействие на марокански фирми, които се нуждаят от информация за създаване на бизнес контакти и за стартиране на дейност в българските индустриални зони.

През есента предстои провеждане на поредна сесия на Смесената комисия за търговско и икономическо сътрудничество между двете страни.

Боряна Симеонова е завършила е магистратура в Софийския университет „Св. Климент Охридски” по история. Завършила е квалификационен курс във Федералното министерство на държавната служба на Белгия, както и в Европейската комисия. В Министерския съвет на Република България постъпва на работа през 1998 г., е изпълнявала функцията на директор на дирекция „Правителствен протокол” при мандатите на четири последователни правителства. Владее френски и руски език, ползва английски и италиански.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Седма среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати
Срещата бе съпътствана от дегустация и избор на „Вино за лято 2012” Още
Новоназначеният посланик на България в Мароко проведе среща в БТПП
В Мароко живеят 400 добре поставени в обществото и в бизнеса българи Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите
Законът е с фокус основно върху инвестициите във високотехнологични производства и услуги, развитие на индустриални зони и технологични паркове Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ДФЗ одобри нови средства по схемата de minimis
Средствата са разпределени за бенефициентите от сектор „Плодове и зеленчуци“ и за производителите на гъби Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация в рамките на второто заседание на Българо-туркменската междуправителствена комисия по икономическо сътрудничество