Брой 53 (310), 15-03-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Търговските палати на България и Русия са свързващото звено между бизнеса от двете страни


Представителят на Търговско-промишлената палата на Руската федерация в България - Александър Александров и Васил Тодоров – главен секретар на БТПП, обсъдиха перспективите за съвместни дейности в подкрепа на бизнеса от двете държави.

Разгледани бяха възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на технологичния трансфер, иновациите, грантовите схеми за МСП, участията в изложения. Представителите на двете палати коментираха и възможностите за създаване на съвместни предприятия, както и способите за популяризиране на стоки и услуги на пазарите на двете страни. 

Г-н Тодоров информира госта за дейността на Арбитражния съд към БТПП.

За 2012 г. размерът на преките чуждестранни инвестиции от Русия е 165.8 млн. евро. Руската федерация е един от най-големите чуждестранни инвеститори - четвърти по ред, като преди Москва са Холандия, Люксембург и Швейцария.

За руските инвеститори потенциално интересни отрасли са енергетика, селско стопанство, туризъм, недвижими имоти, финансовия сектор, инфраструктурни проекти, телекомуникации и строителство.

Приемането на Русия в Световната търговска организация през август 2012 г. създава допълнителни възможности за търговско сътрудничество.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Иновативни приложения на стандартите GS1
Глобалният форум на GS1 очерта насоки за развитие на приложения в транспорта и логистиката, както и в нови сектори като финанси, хотелиерство и ресторантьорство Още
Търговските палати на България и Русия са свързващото звено между бизнеса от двете страни
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Делегация на Търговска борса Хаймана, Анкара е на посещение в Търговище
Визитата е по линия на проект „Повишаване на капацитета и работа в мрежа” Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция „Германия - страна на иновации”
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Основни резултати от наблюдението на работната сила през 2012 година
Коефициентът на заетост за населението на 15 - 64 навършени години е 58.8%, или с 0.4 процентни пункта по-висок в сравнение с 2011 Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК предприема действия за по-добро прилагане на законодателството за защита от нелоялни търговски практики
Те са част от мерките за насърчаване на доверието на потребителите в рамките на Европейската програма за потребителите Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Стив Ханке: Без валутния борд България ще последва съдбата на Гърция