Брой 96 (353), 20-05-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Общо събрание на Международната асоциация GS1 се открива днес в Лос Анджелис


Под знака на своя 40-годишен юбилей*  международната организация GS1 открива днес в Лос Анджелис Общото си събрание. На този висш форум присъстват представители на национални организации, на международни корпорации и водещи фирми от 70 страни. GS1 България е представена от Христо Содев, изпълнителен секретар.

Отчитайки постигнатото през изминалите десетилетия, GS1 отправя и поглед към следващите 40 години с амбицията да допринесе за свят, в който продуктите и свързаната с тях информация се движат ефективно и сигурно всеки ден и навсякъде, носейки ползи за бизнеса и подобрявайки живота на хората.

Програмата на форума включва дискусии за бъдещето на организацията. От гледна точка на нейната ключова роля за оформяне облика на световния пазар ще бъдат формулирани стратегическите направления и неотложни мерки в контекста на глобализацията, иновациите и дигитализацията.

Стандартите GS1 са най-широко използваните стандарти в търговията и логистиката в цял свят. През последните години фокусът се измества от Business-to-Business (В2В) към Business-to-Business-to-Consumer (В2С).

---------------------------

* На 3 април 1973 г. водещи представители на хранително-вкусовата индустрия в САЩ приемат единен подход за уникална идентификация на продуктите, известен в днешни дни по цял свят като GS1® баркод. Решението води до създаване на глобален език на бизнеса, което и до днес позволява прозрачност по цялата верига за снабдяване в различни сектори.

Само година по-късно (на 26 юни 1974 г. в 8:01 часа сутринта) е сканиран първият GS1 баркод в супермаркет в гр. Трой, щата Охайо. Едва ли тогава някой е предполагал, че 40 години по-късно, всеки ден в цял свят ще бъдат сканирани над 5 милиарда продукта, маркирани с баркод.

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за участие в класацията на БТПП "ТОП 100"
Стартира кампанията за класиране на най-успешните фирми в България през 2012 г. Още
Общо събрание на Международната асоциация GS1 се открива днес в Лос Анджелис
Ще бъдат формулирани стратегическите направления и неотложни мерки в контекста на глобализацията, иновациите и дигитализацията Още
Заключителна конференция в Брюксел по проект REE_TROFIT
Разработена е Европейска обучителна платформа по енергийно реновиране на сгради и използване на възобновяема енергия Още
Палатата поддържа отлично градинката пред сградата
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив започна работа по проект ITA.BUL
Нейни партньори по проекта са „Конфезерченти България“ и италианският обучителен център „Ческот Венето“ Още
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Комисия за защита на конкуренцията: НЗОК ограничава конкуренцията на пазара на медицински изделия
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Темите тази седмица в Европейския парламент: избягване на данъци, медийна свобода, търговия със САЩ
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Какво се случва в икономиката през първото тримесечие?
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международно изложение DISPLAY TAIWAN 2013
Представителството на TAITRA в България предлага: насърчителна програма за посещение, организиране на пътуването, преференциални цени за самолетни билети и хотелско настаняване Още