Брой 78 (83), 21-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Цветан Симеонов участва в годишното събрание на Асоциацията на месопреработвателите в България


На 20 април Асоциацията на месопреработвателите в България проведе годишно събрание. Асоциацията е дългогодишен активен член на БТПП и е упълномощила Палатата да я представлява в тристранния диалог на национално ниво. В сдружението членуват фирми, занимаващи се с добив и преработка на месо, както и с други дейности, съпътстващи месната индустрия.

Изключително ми е приятно да видя пълната зала на една работеща организация, на една браншова организация, която реално защитава своите членове – с тези думи председателят на БТПП Цветан Симеонов се обърна към представителите на фирмите от бранша.

Той подчерта доброто сътрудничество, като изказа благодарност на г-н Кирил Вътев за активната му работа по въвеждането на модерните стандарти на GS1, и допълни: "Ще имате пълната информация от нас какви са водещите стандарти в търговията и производството по линия на GS1, за да използвате най-доброто и да бъдете конкурентоспособни, да се върнете към нормалния ритъм на бизнеса и да отделяте средства за иновации и развитие. Ще имате пълната подкрепа на БТПП за премахване изкривяванията на процедурите по ДДС. Солидарната отговорност се прехвърля отново върху фирмите от светлия сектор, не само за месопреработвателите.

Надяваме се до края на годината, ако не в началото на следващата, да има ръст и подобрение на икономическата среда. Важното е в дългосрочна перспектива да запазите устойчивото си развитие."

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП проведе акция за озеленяване
Палатата поддържа зелената градинска площ пред сградата й Още
Цветан Симеонов участва в годишното събрание на Асоциацията на месопреработвателите в България
Асоциацията е дългогодишен активен член на БТПП Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
GVA Sollers Solutions продава на инвестиционен търг имоти на „Лукойл Нефтохим Бургас”
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Обществено обсъждане на проект за изменение на Наредба за условията и реда за издаване, прехвърляне и отмяна на гаранциите за произход на енергията от ВЕИ
Проектът отчита променения механизъм за изкупуване на произведената от възобновяеми източници електрическа енергия Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Проблеми с валидирането на датски ДДС номера
До разрешаването на проблема търговците могат да валидират датските ДДС номера директно чрез сайта на датската данъчна администрация Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Реализиране на икономии в Европа: пълно преминаване към електронни обществени поръчки до 2016 г.
Някои етапи от поръчките да са в електронен вариант още в средата на 2014 г., настоява Европейската комисия Още