Брой 65 (70), 02-04-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В БТПП бе отбелязан Деня на равното заплащане на жените и мъжете


Business and Proffesional Women – Sofia (BPW Sofia) организира в БТПП дискусия за деня на равното заплащане на жените и на мъжете. Съорганизатори на събитието са БТПП и Българската асоциация на жените предприемачи. За европейски ден на изравняване на заплащането между жените и мъжете е обявена датата 5 март, а в България този ден се отбелязва на 30 март.

Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, изтъкна пред участниците във форума, че има много причини БТПП да подкрепя жените-предприемачи, но най-важната е, че съставът на Палатата е изключително от дами и не съжаляваме за това. Жените имат много предимства и аз лично въобще не виждам защо изобщо трябва да се прави разлика в подхода при подбора на служителите и в начина на заплащането при тези служители, допълни още Симеонов. Той не скри, че Палатата е извървяла своя път към равното заплащане. 

Радка Стаменова, председател на Българската асоциация на жените предприемачи и президент на BPW Sofia, отбеляза, че очаква приемането на меморандум, който БТПП, BPW Sofia и Българската асоциация на жените предприемачи да предложат промени в законодателството с цел създаване на по-добри условия за работа на жените и на жените-предприемачи.

Виолета Станичич, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, заяви, че дори самата тя в работата си често се сблъсква с трудности при практическото осъществяването на политиките за равенство между половете.

НОВИНИ ОТ БТПП
Световна банка продължава сътрудничеството с мрежата от палати на БТПП за намаляване административната тежест за частния сектор
Банката е подготвила проучване на административни услуги за бизнеса в 11 големи общини Още
Анкетно проучване на БТПП: 40% от работодателите ще дадат Великденски бонуси
Все по-голям брой фирми считат, че бонуси се дават за постигнати резултати, а не за празници Още
В БТПП бе отбелязан Деня на равното заплащане на жените и мъжете
Събитието е част от европейската инициатива по темата Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Започва обществено обсъждане на проекта на Национална стратегия за управление и развитие на водния сектор
Мнения, препоръки и бележки се приемат до 17 април т.г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Осъвременяване на европейското законодателство в областта на несъстоятелността
Търсят се ефикасни процедури, с помощта на които предприятията с достатъчен икономически потенциал да могат да преодолеят финансовите трудности и да получат „втори шанс“ Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Стартира националният етап на конкурса "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството"
Проекти ще се приемат от 2 април до 22 юни Още
Хановерски панаир 23 - 27 април 2012
Безплатен вход и други услуги предлага организаторът на български фирми Още