Брой 191 (448), 02-10-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство от EEN

ENTERPRISE EUROPE NETWORK
e-mail: een@bcci.bg
тел.: (02) 981 10 99, 980 21 89

02.10.13.01 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Британска фирма, предоставяща виртуална помощ и виртуални офис услуги, търси подизпълнители, за да предоставя тези услуги в останалите страни на ЕС. Фирмата търси предимно опитни РА/ЕА секретари/ки с отличен писмен и говорим английски, които да предоставят секретарски и административни услуги на клиентите в съответната страна от името на британската фирма.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.02 ШВЕЦИЯ
Шведска фирма е разработила и продава дпециално проектирана кука с ремък за закачване и закотвяне на аксесоари, чанти и механизми почти навсякъде. Тя може да се използва в складови помещения за окачване на различни неща, както и да служи за кука за окачване на чантата ви в колата, на лодка или в каравана, а също и на велосипеда ви, на яхта или в палатката ви. Фирмата търси търговски посредник в Европа.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.03 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Британско МСП е разработило оригинална ключалка, при която е преодолян проблемът с вибрацията на болтовете. Чрез усилено затягане на стягите при нарезите на гайките с увеличаване на натиска върху нарезите на болтовете се избягва вибрацията при ключалката. Тази ключалка може да се произвежда в различни размери и форми и от вякакъв вид материал. Фирмата търси агенти/дистрибутори, които имат възможност да се свържат с производители от машиностроенето, занимаващи се с проблемите на вибрацията.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.04 ЛАТВИЯ
Латвийска фирма е производител на дървени артикули и предлага услугите си като подизпълнител на производители на мебели. Основните продукти на фирмата са интериорни врати с фурнир, произведени от различни видове дървен материал. Фирмата предлага за дистрибутиране, също така и мебели, летви за разтегачки за платнища и други дървени изделия. Новите продукти на фирмата са висококачествени летви за разтегачки за платнища ат латвийска дървесина. Фирмата предлага и малки изделия от дърво за промоционални цели.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.05 ШВЕЦИЯ
Шведска фирма произвежда иновативни защитни трикотажни текстилни изделия, които се използват като предпазни средства при волтова дъга и са антистатични и студозащитни, и отговарят на най-съвременните стандарти на ЕС. Понастоящем фирмата снабдява с тези продукти промишлеността, военните и спасителните операции, както и пазара на изделия за работа на открито. Търси партньор, който да бъде локален дистрибутор или агент за тези изделия.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.06 СЛОВАКИЯ
Словашка фирма, търговец на дребно на спортни артикули, оборудване за свободно време на открито, туристическо и скаутско оборудване, търси производител на спортни стоки и външно оборудване за свободното време.

Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.07 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Британска фирма е водещ производител на радиатори за централно и електрическо отопление, проектант на радиатори и на радиатори със стъклено покритие. Фирмата търси търговски посредници – агенти и дистрибутори, които да продават продуктите й на своя територия по Интернет и чрез магазини на дребно.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.08 ТУРЦИЯ
Турска фирма, която произвежда изолационни тръби, използани при електрически инсталации, търси дистрибутори на продуктите си. Полиамидни гъвкави изолационни тръби, гъвкави уплътнения за тръби и стяги, гъвкави изолационни тръби от РVС, самозагасяващи се гъвкави изолационни тръби без халоген SCH 40 и SCH 80, твърди тръбопроводи, гъвкави стоманени тръби, фитинги за тръби, метални кабелни конектори и месингови уплътнения със запазена търговска марка.
Валидна до: 02/10/2014

02.10.13.09 ЛАТВИЯ
Производител на иновативни и изцяло естествени материали за озеленителни и декоративни интериорни приложения търси цветари/озеленители, декоратори за вътрешно обзавеждане, еко и бутикови магазини или други фирми, заинтересовани да дистрибутират дизайнерски торфени саксии.
Валидна до: 02/10/2014

НОВИНИ ОТ БТПП
15-та годишна икономическа класация на БТПП
Представянето ще се състои утре на пресконференция в Палатата Още
Временно управляващият Посолството на Република Южна Африка посети БТПП
Планира се провеждане на “Туристически ден на Южна Африка” Още
„Мисия за растеж” в Израел, 22-24 октомври 2013
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Стара Загора ще се проведе информационна среща „Бавария - възможности за бизнес контакти”
През 2012 г. търговският ни обмен с Бавария достигна 783 млн. евро Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национален Агро Семинар 2013
Организатор е Националната асоциация на зърнопроизводителите Още
Дни на клъстерите 2013
Целта е да представят клъстерите от Балканския и Черноморския регион като двигател на икономически растеж Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ публикува ключови показатели на българската икономика
Растеж от 0.2% на БВП през второто тримесечие на 2013 Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Критерии за 17 продуктови групи и услуги, които могат да се използват при възлагане на зелени поръчки
Критериите са изготвени от Европейската комисия Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Доклад на Европейската комисия за заетостта и социална обстановка в ЕС
Слабото икономическо възстановяване постепенно започва да набира скорост, но различията между отделните страни се запазват Още
Емили О'Райли започва своя мандат като Европейски омбудсман
Всяка година Европейският омбудсман получава около 2 500 жалби от граждани, фирми, неправителствени организации, университети, общини... Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN