Брой 212 (1970), 05-11-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Среща в Пловдив с делегация от Пакистан
На 31 октомври в сградата на Търговско-промишлена камара – Пловдив се проведе бизнес среща „България – Пакистан: възможности за сътрудничество в търговията и туризма“, организирана съвместно с Посолството на Ислямска република Пакистан в София и Bridging Trade International - Пакистан.

Целта на събитието бе да запознае пловдивския бизнес с възможностите за търговия и туризъм между България и Пакистан.

Пакистанската бизнес делегацията бе водена от Маруан Алекс Аийаш, и.д. временно управляващ Посолството на Пакистан в София, и  Мохамад Уасим Кокар, президент на Bridging Trade International.

Събитието бе открито от председателя на Търговско-промишлена камара – Пловдив  - д.и.н. Добрина Проданова и изпълнителния директор  Ангел Хронев с кратко представяне на Камарата и възможностите за развиване на бизнес в Пловдив и региона. Последваха кратки презентации от страна на присъстващите бизнесмени от Пакистан, които споделиха подробности, както и статистически данни относно секторите, в които работят: недвижими имоти, инвестиции, туризъм, текстилна промишленост, кожени изделия, спортна екипировка, автомобилни части, електрически мотопеди, хранително-вкусова промишленост и т.н.

Няколко фирми от Пловдив взеха участие в събитието, представители на различни сектори, сред които бе и Клъстер Тракия Икономическа Зона (ТИЗ). Те имаха възможност да осъществят индивидуални срещи по интереси в заключителната част на форума.

За представителя на ТИЗ срещата бе ползотворна и ефективна във връзка с новоустановените контакти с производители от Пакистан, търсещи възможности да стъпят на европейския пазар.

Икономически данни относно Пакистан:

Бързо развиваща се държава с основен аграрно-индустриален профил. В страната се отглеждат пшеница, ориз, захарна тръстика, тютюн, картофи, цитруси, фъстъци и др. Пакистан е сред водещите производители на памук в света и има много добре развита текстилна индустрия. Основните промишлени отрасли са добив на нефт, природен газ и хром, нефтопреработване, металургия, машиностроене, хранително-вкусова и текстилна промишленост.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнес конференция „България – Пакистан: възможности за сътрудничество в търговията и туризма”
Партньорство с Балканския институт за устойчиво развитие
В реализирането на принципите на кръговата икономика и устойчивото развитие Още
Покана за кръгла маса на тема „Социалните иновации във Финландия“
19 ноември от 15 часа в Дома на Европа, София Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Хасковската търговско-промишлена палата и Търговско-промишлена палата на Коджаели подписаха Меморандум за сътрудничество
Среща в Пловдив с делегация от Пакистан
Възможности за сътрудничество в търговията и туризма Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Европейската комисия прие нови прагове за обществените поръчки
Новите стойности влизат в сила от 1 януари 2020 г. Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Регионални консултации с бизнеса за подготовка на Национална стратегия за малките и средните предприятия за периода 2021-2027
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум „Миннодобивна индустрия и металургия“ с участие на австрийски фирми
В хотел Holiday Inn на 12 ноември 2019г. от 14 до 18 часа Още
Възможност за спонсорирано участие в Глобално изложение за услуги в Индия
Кратък срок за кандидатстване – 8 ноември 2019 Още