Брой 155 (2161), 13-08-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Полезни съвети и добри практики за фирмите за работа в условия на COVID-19


 

БТПП съвместно с Фонд „Условия на труд“ би желала да предостави на своите фирми членове полезна информация и практични съвети, свързани с безопасно завръщане на работното място в условията на коронавирус.

Материалите са адаптирани и преведени на база разработки на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа и са подбрани съобразно структуро-определящите сектори и дейности на икономиката.

Материалите свързани с превенция на разпространението на COVID – 19 в работна среда са налични на следния линк и включват:

 

  • насоки, свързани с превенция на разпространението на COVID – 19 в сектори селско стопанство; строителство; текстилна; шивашка, кожарската и обувната промишленост; търговия на дребно; туризъм и хотелиерство; минно дело; услуги; здравеопазване;

 

  • ръководство за оценка на риска; мерки за физическа дистанция на работното място; инструкции за управление на отпадъци в извънредно положение.

 

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Посланикът на Република Словакия Н.Пр. г-н Мануел Корчек гостува във Варненска търговско-индустриална камара
Гостите проявиха особен интерес към предстоящото създаване на Индустриална зона - Варна Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
ИНФОРМАЦИЯ ПО ЗАКОНОПРОЕКТИ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения
Със законопроектa се предлага разширяването на законовите възможности за субсидиране със средства от бюджета на Министерството на здравеопазването Още
ПРОЕКТИ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Международната търговска камара се обърна с отворено писмо към лидерите на Г20
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
БТПП ще представи резултати от проведените проучвания по проект: „Устойчива заетост и превенция на текучеството на работната сила”
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Пет есета на ученици от НФСГ
БТПП, като организация, която работи в интерес на бизнеса, извършва анкети и проучвания, информацията от които се обобщава под формата на статистика и се използва с цел защита/обосноваване на позиция/мнение на нашите членове до решаващи институции. Тук Още