Назад

Посещение на представители на Търговско-промишлена палата - Стара Загора в град ГурковоПосещение в гр. Гурково направиха председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов и Тони Куцаров, координатор. На проведената работна среща с кмета на общината Кънчо Папазов беше набелязана програма за разширяване и задълбочаване на партньорството между Палатата и Община в интерес на местното икономическо развитие.

Община Гурково е пример за добра комуникация на бизнес, местна власт и общественост, което е предпоставка за устойчиво развитие. Беше договорено да се организира работна среща с представители на местни фирми за запознаване с възможностите за съдействие и подкрепа от страна на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, включително за партньорство в съвместни проекти. Представителите на Палатата се срещнаха и с г-н Димитър Драчев, председател на общинския съвет на Гурково, който добре познава дейността на Палатата и нуждите на местния бизнес, ще съдейства за по-тясното партньорство.

Олег Стоилов и Тони Куцаров посетиха Булметал АД - най-големия работодател в общината и се срещнаха с изпълнителния директор Ваня Димитрова. С уникалното си производство на широка гама от метални опаковки, компанията е лидер в България и заема все по-голям пазарен дял зад граница, където изнася над 70% от продукцията си. Предприятието също така има голям опит при решаване на проблема с липсата на работници чрез внос на такива от чужбина - от Украйна, а наскоро и от Непал. Г-жа Димитрова сподели проблемите с тежката и мудна работата с различните администрации и посолството ни в Индия, за което г-н Стоилов обеща да съдейства.