Брой 217 (1975), 12-11-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

22 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 315 млн. лева ще бъдат обявени през 2020 г.


22 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 315 млн. лева ще бъдат обявени през следващата година по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Това стана ясно по време на заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС (СКУСЕС) към Министерския съвет, на което бяха разгледани индикативните годишни работни програми за 2020 г. Към края на октомври нивото на договаряне е над 78% от бюджетите на програмите, а  плащанията към бенефициентите са над 38%.

„Този напредък може да се окачестви като добър, но не трябва да губим темпото, а да го ускорим, за да се поздравим с успешно изпълнение в края на периода. Следващите шест месеца са изключително важни за това какво и как ще представим и договорим с Европейската Комисия. Наложително е да се търси допълване на интервенциите между програмите за постигане на цялостен ефект“. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев в рамките на председателствано от него заседание на СКУСЕС. „Влизаме в интензивен период на подготовката за следващия програмен период, като вече са приети националните документи, които дават рамката на програмирането. До края на март следващата година трябва да сме готови с първите варианти на програмите и Споразумението за партньорство“, допълни още Дончев.

Обсъдените проекти на индикативни годишни работни програми на Управляващите органи са налични в публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС (линк). Окончателните варианти ще бъдат публикувани след официалното им одобрение от Комитетите за наблюдение на съответните програми.

НОВИНИ ОТ БТПП
Идеи за популяризиране на традиционната китайска медицина у нас
Палатата е готова да подкрепи специализирано изложение в София Още
Практическо обучение „Място на стопанска дейност и постоянен обект за ДДС цели“
28 ноември, 9.00-17.00 часа, в БТПП Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Красимир Коцев, основател и управител на компанията за кибер сигурност SoCyber: Да работим умно, вместо да работим много
Интервю за списание "Икономика" Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Какво се случва повече от година след влизането в действие на GDPR?
Отговори на експерти от Асоциация за защита на личните данни Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
22 процедури за набиране на проектни предложения на обща стойност над 315 млн. лева ще бъдат обявени през 2020 г.
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Партньорство със Световната банка за подобряване на иновационното развитие и дигитализацията на българската икономика
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Инвестиционни намерения в областта на изграждане и развитие на бърз и свръх бърз широколентов достъп в райони, попадащи в така наречените „бели и сиви“ зони
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международно изложение за дигитални иновации TWENTY2X 2020
17-19.03.2020г. в гр. Хановер, Германия Още