Брой 10 (1522), 15-01-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ

Отворена е нова покана за предлагане на решения по програмата Open Innovation in Agrifood


EEN към БТПП информира, че фондация Джакомо Бродолини е обявила новата покана за предлагане на решения по програмата Open Innovation in Agrifood.

Програмата Open Innovation in Agrifood е насочена към бизнеса, асоциациите, новосъздадените предприятия и бъдещите предприемачи с цел да улесни съответствието между търсенето и предлагането на иновации в сектора на хранително-вкусовата промишленост.

Програмата ще събира идеи, модели, продукти и услуги, насочени към насърчаване на икономическа, екологична и социална устойчивост в хранително-вкусовата промишленост, които да са с положително въздействие,  с цел споделяне с всички заинтересовани страни. Повече информация за програмата можете да намерите тук: http://www.socialroots.eu/

Десетте най-добри предложения ще бъдат избрани от научен комисия, включващ експерти от различните сектори, обхванати от поканата, и ще бъдат поканени да участват в Глобалния иновационен лагер в Италия през март 2018 г.

Организаторите търсят новости в една или повече от следните теми:

  •  Устойчиви вериги за доставка на храни
  • Хранителна сигурност и равен достъп до ресурси
  • Добавена стойност в хранителните мрежи
  • Вино и техника
  • Интернет на нещата като решение за прецизно земеделие
  • Проследяване и локализиране с помощта на блокови вериги
  • Климатичен контрол
  • Кръгова икономика, прилагана в селското стопанство

Ще бъдат избрани до 10 идеи или проекти, които ще бъдат поканени да се включат безплатно в Глобалния иновационен лагер 2018. Организаторите ще покрият разходите за пътуване и настаняване за първите 10 победители от поканата. Всички останали избрани кандидати ще бъдат поканени да се присъединят към Иновационния лагер на свои собствени разходи.

Иновационният лагер ще бъде едноседмично събитие с работни срещи, семинари и дейности, които ще помогнат на участниците да:

  • се съсредоточат върху националния и международен контекст на иновациите в сектора на селскостопанските продукти, придобивайки ключови познания за потенциалните целеви пазари;
  • разработват и усъвършенстват идеята или проекта с подкрепата на експерти и други заинтересовани страни;
  • се срещнат с потенциални партньори в бизнеса и технологиите;
  • са подготвени да представят своите инициативи пред потенциални инвеститори и установен бизнес.

Научната комисия ще избере до 3 идеи от представените по време на Иновационния лагер, които ще имат достъп до процес на ускоряване или инкубиране за 3 месеца в избрани партньорски организации. Поканата ще е отворена до края на месец февруари.

За да участвате, моля, попълнете формуляра за кандидатстване <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBtKCCsin5X5rpW2azuCPdGg7RRg3Bvq-UWcgCfFXiOnrIuw/viewform

НОВИНИ ОТ БТПП
Социалните партньори стартират съвместни действия във връзка с цените на електроенергията
И задълбочаването на проблемите в сектор „Енергетика“ Още
АОБР: Проблемите на сигурността трябва да се решават с ум и сърце
А не с безусловно наливане на средства в сектори, нуждаещи се от реформиране и ефективност Още
Синдикати и работодатели подкрепят протеста на общинските болници
Предлагат провеждането на незабавна среща с ръководствата на Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите... Още
Официална визита на японския премиер в България
В своята над 120-годишна история БТПП поддържа повече от 60 години отлични отношения с партньори от Япония Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Одринската търговско-промишлена палата се проведе втора работна среща по проект „ТрансГурмеТур“
Проучвания на дестинации за гурме и винен туризъм в България и Турция Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Българският износ нараства с 11.8% за периода януари и ноември 2017 г.
За съшия период ръстът на вноса е 15.4% Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Отворена е нова покана за предлагане на решения по програмата Open Innovation in Agrifood
За идеи, модели, продукти и услуги, насочени към насърчаване устойчивостта на хранително-вкусовата промишленост Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Спонсорирано участие в Международно изложение в Индия “Global Exhibition on Services – GES2018”
16-18 май 2018 г., гр. Мумбай Още