Назад

ОПИК ще представи и онлайн мярката за енергийна ефективност


Оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) ще представи и онлайн новата мярка за подобряване на енергийната ефективност в микро, малки и средни предприятия. По нея компаниите могат да получат безвъзмездна помощ от 25 000 лв. до 150 000 лв. за закупуване на енергоспестяващи машини, съоръжения и модерни системи. Това ще им позволи да намалят разходите си за електроенергия, природен газ, течни горива и други енергоносители.

Информационният ден за процедурата ще се проведе на 26 април 2022 г. от 10 ч. В него ще могат да вземат он-лайн участие представители на бизнеса от цялата страна, както и всички други заинтересовани страни.

Попълва се кратка регистрационна карта и се влиза на следния линк: http://mig.egov-box.bg/login.aspx?meet=239514937165

Експертите от ОПИК ще им разясняват подробно условията за получаване на финансова подкрепа, начинът за подготовка на проектните предложения и сроковете за подаването им.

За улеснение на компаниите Оперативната програма вече публикува подробна инструкция за кандидатстване и видео с конкретните стъпки за попълване на електронните формуляри.

Видео указанията можете да видите на следния линк https://www.youtube.com/watch?v=YyF09ivnfVQ .

На Фейсбук профила на ОПИК могат да се намерят и отговори на постъпилите до момента по програмата въпроси.

Пълният пакет документи по процедурата (Условия за кандидатстванеУсловия за изпълнение и приложения към тях) е публикуван в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg, на интернет адреса на оперативната програма: www.opic.bg, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.