Брой 16 (2271), 25-01-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП стартира нов проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и управлението на кризиКризите, независимо дали са финансови, екологични, технологични или политически са движеща сила за трансформация на икономиката. Макар че не винаги могат да бъдат предвидени, изключително важно е предприемачите да са готови да се справят с всяка ситуация. Дигиталната трансформация на бизнеса е необходима повече от всякога, тъй като има потребност от предотвратяване и управление на ситуации, които могат да повлияят на пазарните условия и традиционните начини за правене на бизнес в глобален мащаб. Тези предизвикателства мотивираха експертите на БТПП да разработят проектно предложение, което да отговаря на актуалните потребности на бизнеса, помагайки му да бъде по- конкурентоспособен и устойчив. Проектът "Стратегически мениджмънт, гъвкавост и нови технологии за младежите" (SMART Youth) е един от 4-те избрани за финансиране измежду 119 проектни предложения, и в следващите години предприемачите ще могат да се възползват от редица възможности за подобряване и повишаване на своите компетенции и управленски капацитет. 

В рамките на проекта „SMART Youth”:

1. Ще се анализират актуалните нужди, възможности и ще се синтезира успешния опит в областта на предприемачеството по време на кризи, като COVID-19;

2. Университети ще представят своя опит и ще разработят образователни програми за изграждане на предприемачески умения и компетенции относно внедряването на нови онлайн методи за преподаване и учене. Учебната програма ще включва модули, фокусирани върху развитието на специфични умения, от които предприемачите се нуждаят, за да започнат бизнес, който е гъвкав и се адаптира бързо по време на кризи.

3. Ще бъде организирано краткосрочно съвместно обучение в Ирландия, на което ще присъстват лектори от участващите в проекта страни.

4. Най-малко 80 младежи (между 18 - 29 години) от Турция, България, Румъния и Ирландия ще бъдат обучени да изграждат устойчив бизнес; ще се организират шестдневни събития, т.нар. virtual boot capms, където ще бъде представената новата учебна програма, а успешни компании ще представят най-добрите практики си по отношение на иновативни бизнес модели и нови дигитални решения;

5. Ще бъде създадено интелигентно виртуално пространство с набор от инструменти за развитие на бизнеса, където младите предприемачи ще имат достъп до различни видове материали, които ще им помогнат да започнат и развиват устойчив бизнес. В него те ще намерят още нови решения и технологии, ще могат да оценят своите дигитални компетенции и ще се вдъхновяват от успешни истории и добри практики.

Проектът се реализира в партньорство с търговски палати и университети от България, Ирландия, Румъния и Турция. Проектът се изпълнява в рамките на програма Erasmus+, съгласно договор No. 2020-2-TR01-KA205-095914.

За повече информация:
Европейски иновационен и информационен център
тел: 02 81 17 515/505/525, Имейл: een@bcci.bg

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Интерактивна среща по покана на Търговската палата на Швеция
Сътрудничество на търговско-промишлените палати по време на кризата и мерки за преодоляване на трудностите Още
БТПП стартира нов проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и управлението на кризи
Ваксините на Moderna със стандартен баркод GS1 Data Matrix
Сигурност на ваксините и проследимост на доставките в реално време Още
Безплатен уебинар и онлайн В2В срещи в сферата на IoT и киберсигурността
29 януари 2021г. от 16 часа Още
НОВИНИ ОТ ЕВРОПАЛАТИ
Глобалната платформа на търговско-промишлените палати с ключови препоръки към Италианското председателство на В20
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Клуб на дизайнера на тема: "Интериори за малки пространства"
26 януари 2021, 18.30 - 22.00 часа Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Започва приемът на документи по мерките за запазване на заетостта 60/40 и 80/20 за 2021 г.
АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
Агенция по вписванията предоставя шест нови електронни услуги през единния портал
Потребителите на Имотен регистър ще могат да получават документи по електронен път само с електронен подпис Още
ИНВЕСТИЦИОННА СРЕДА
Срив на преките чуждестранни инвестиции в света през 2020г.
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Инициатива "Успешни заедно. Развий своя бизнес онлайн"
130 компании ще получат безплатен онлайн магазин и ексклузивни услуги от ИАНМСП, Банка ДСК, Mastercard и Cloudcart Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Уебинар на тема "Iran – Bulgaria: Bilateral, Regional and International Developments"
27 януари от 12:00 до 13:30 ч. (българско време) Още