Брой 176 (1687), 14-09-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

3D принтиране и неговото приложение - презентация в Стара Загора


Търговско-промишлена палата - Стара Загора съвместно с 3Dbgprint организира среща с цел представяне на технологичните и бизнес възможности за широко използване на 3D принтиране в индустрията и други сектори. 3Dbgprint e най-голямата фирма в България, представител на водещи световни производители на 3D принтери, която е специализирана в оборудване и части за 3D принтиране, 3D моделиране, 3D сканиране и 3D обучения. От скоро фирмата предлага на бизнеса услугата print-on-demand, с която десетократно се намалят производствените разходи при създаване на продуктови тестови производства и макети. Ще имате възможност да се докоснете и да проследите технологичния процес на последно поколение 3D принтери, да обмените опит и ценни контакти по време на работен обяд.
 
За 3D принтинг се говори отдавна като втора индустриална революция и макар много хора да възприемат 3D принтирането като научна фантастика, то е вече напълно реално, близо и достъпно за всички нас. То е процес, при който се наслагват слоеве пластмаса, метал или всякакви други материали, за да се създаде триизмерен предмет (резервни части, калъфчета, клещи, чаши, всякакви домашни потребности, всякакви рекламни материали, както и образци на всякакви произвеждани продукти). Целта на 3Dbgprint е да даде на бизнеса висококачествено, достъпно, лесно за ползване и изключително прецизно средство за създаване на реални триизмерни обекти като от компанията са убедени, че 3D технологиите са задължителни във всеки един производствен процес.
 
Целева група
  • Всички производствени фирми, без значение от техния отрасъл - пластмасови изделия, електронни изделия, производство на отделни компоненти в определена индустрия, автомобилостроене, производство на свещи и много други
  • Архитекти 
  • Рекламни агенции
Желателно е хората, които ще присъстват да са от отдел Производство - производствен директор или собственик на фирма, занимаваща се с производство на стоки. За рекламните агенции - дизайнер или собственик.
 
От 3Dbgprint предлагат на всички присъстващи да изпратят желан от тях детайл в STL формат, който ще бъде принтиран като мостра с размери до 10 см, която ще бъде донесена и показана на събитието. Използвайте въображението си и отпечатайте всичко, което не сте могли да направите до сега.
 
Срещата ще се проведе на 04 октомври 2018 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч. в залата на ЗараЛаб, намираща се на адрес Княз Александър Батенберг 28 (Сити Център - Стара Загора), етаж 2.
 
Присъствието е напълно безплатно, но се изисква предварителна регистрация, която организаторите ще потвърдят, ако сте от посочената целева група.
НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов представлява българските работодатели на регионална среща на МОР в Рига
Обмен на идеи за усъвършенстване на пазара на труда в контекста на реформите в индустриалната сфера Още
Заместник-председателят на БТПП участва в заседание на ЕВРОПАЛАТИ
Покана за участие на Европейски парламент на предприятията
10 октомври 2018 г., Брюксел Още
Българо-македонски бизнес форум в Скопие - 18 октомври 2018 г
Заявяване на участие до 24 септември Още
Бизнес мисия в сектор "Нанотехнологии" в Токио, Япония
Краен срок за кандидатстване: 4 октомври Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
3D принтиране и неговото приложение - презентация в Стара Загора
ЗараЛаб, 4 октомври 2018, 10:00 ч. до 13:00 ч. Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Парламентът регламентира въвеждането на електронната система за събиране на тол такси и за издаване на електронни винетки
НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ
Министерството на образованието и науката набира предложения за номиниране на експерти в оценителния панел на COST
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Качеството на потребителските продукти: евродепутатите се заемат с двойните стандарти
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум „Сътрудничество между Москва и България“
2 октомври 2018 г., в рамките на Дните на културата на гр. Москва в България Още