Брой 224 (481), 18-11-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 20-годишен юбилей


Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза своя 20-годишен юбилей под мотото „Постигнато е много, предстои още – заедно да отбележим успехите”. Над 150 гости от страната и чужбина уважиха форума и инициативите по повод юбилея. Проведе се заседание на Съвета на председателите на търговски палати и камари в България с дневен ред, посветен на развитието на системата от търговски палати в България, тяхната роля в условия на икономическа криза и създаването на центрове за кариерно развитие във всички области и региони на страната.

„Прогресът в работата на всяка организация се измерва с устойчивост на успехите и стабилност в съвместната работа с другите”, това подчерта председателят на Ямболската ТПП Стойчо Стойчев.

От името на БТПП Цветан Симеонов връчи грамота и почетен знак на Ямболската палата, изтъквайки приноса на тази организация към развитието на икономиката на страната, осъществяването на многобройни и полезни за бизнеса трансгранични връзки и взаимоотношения, за значителния финансов ресурс, привлечен по европейски проекти в полза на регионалния бизнес и за ръста в дейността на Ямболската палата през последните няколко години в пъти, а не в проценти.

„20-тата годишнина от създаването на Ямболската палата, както и работата на екипа й и постигнатите  успехи е истинската и неподправена демонстрация на просперитета не само на тази организация, но и на цялата палатска система в страната. Всичко реализирано от екипа в Ямболската ТПП показва, че добрите успяват и в трудни времена и знаят как да го направят”, допълни Симеонов.

Ямболската ТПП удостои със специална награда за партньорство и специален плакет „За особено успешно партньорство в подкрепа на бизнеса и развитие на бизнес средата” общо 46 институции, общини, фирми членове на палатата, партньори от Европейски мрежи, сродни бизнес организации и партньори от чужбина. Плакетите бяха връчени  на елегантен коктейл, събрал елита на ямболския бизнес, представители на държавната и местната власт, кметовете на Ямбол и на големите общини в региона, народни представители, много партньори от страната и чужбина.

За тържеството в юбилейната вечер разказва фоторепортажът на радио 999  ТУК.

НОВИНИ ОТ БТПП
Обсъждане на стратегия за създаване на център за мултимодални превози в България
Бяха разгледани моделите за създаване на центъра и насърчаването на алтернативни транспортни решения Още
Покана за участие в семинар по проект, посветен на повишаването на нетърпимостта към сивата икономика при трудовоправните и осигурителните отношения
Обучението е за работодатели, наети лица и синдикалисти Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 20-годишен юбилей
Над 150 гости от страната и чужбина присъстваха на поредица от делови събития под мотото „Постигнато е много, предстои още – заедно да отбележим успехите” Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Уточнения на АПБН относно забраната за влагане на захар в соковете от плодове
Асоциацията разяснява естеството на промените и датата, от която те влизат в сила Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Постоянно действащ шоурум на български хранително-вкусови стоки в Китай
Откриването е на 3 март 2014 г. Още
Програмата EU Gateway подпомага европейки фирми при установяване на бизнес контакти с японски и корейски партньори
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Раздвижването в Европа издърпа и България
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Фолксваген на върха в световната класация за инвестициите в научноизследователска и развойна дейност
Дружествата от ЕС постигат смесени резултати Още
Споразуменията на ЕС за свободна търговия и инвестиции: въпрос за 275 млрд. евро
В процес на преговори за сключване на споразумения за свободна търговия със САЩ, Япония и Индия и за инвестиции с Китай Още