Брой 42 (2297), 02-03-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Събитие „Учене от опит“ по проект “Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез “Зелени пътища”Търговско-промишлена палата - Враца организира събитие “Учене от опит“ по проект “OUR WAY - Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез зелени пътища”', по Програма Interreg Europe. Програмата е финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Партньори по проекта са: Регионалното правителство на Мурсия, Испания, Търговско-промишлена палата – Враца, Murcia Region Instutute of Tourism, Испания; Northern and Western Regional Assembly, Ирландия; Podkarpackie Region, Полша; Department Council of Herault, Франция; Hajdu-Bihar Country Government, Унгария; European Greenways Association, Белгия. Продължителността на проекта е 54 месеца.

Целта на събитието беше да се представи изготвения от Търговско-промишлена палата - Враца и одобрен от Съвместния секретариат на програма Interreg Europe План за действие пред всички заинтересовани страни, включително общини и бизнес. Част от дейностите на Плана за действие е и маршрут „Ботев път“.

Събитието беше открито от  Илиана Филипова, координатор проект. Приветствие към присъстващите - на място и онлайн, отправи Калин Каменов – кмет на Община Враца и председател на Регионален съвет за развитие на Северозападен регион за планиране.

В събитието взеха участие представители на общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Мизия и Козлодуй. Те представиха техните виждания относно включването на маршрут „Ботев път“ за интегриран проект на територията на Област Враца, като част от Интегрирани териториални стратегии за развитие /ИТСР/ на районите от ниво 2 за периода 2021-2027г.

На събитието беше представена информация от Светлана Борисова, ръководител проект, за изпълнението на дейностите по проекта в рамките на Фаза 1. Участие взе и Магдалена Оселка, представител на Регионална туристическа организация, Полша. Тя представи добрата практика „Green Velo Trail”, на базата на която е структуриран Плана за действие на ТПП - Враца. Част от събитието беше и представянето на „Маршрути на зелени пътища в Европа, тяхното значение и роля за опазване и популяризиране на културното и природно наследство“ от директора на Европейската асоциация на зелени пътища, Мерцедес Муньос.

За допълнителна информация по проекта: Светлана Борисова, ТПП - Враца,  тел.: 092 660273 или e-mail: cci-vr@online.bg

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ ПАЛАТАТА
БТПП честити Националния празник Трети март на своите членове и партньори
НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов разговаря с председателя на най-стария ЮНЕСКО клуб в България
Договорено е партньорство в сферата на културния туризъм Още
БГ Баркод: паста по италианска рецепта
„Паста фреска“ ЕООД е въвела най-много продукти в електронния каталог БГ Баркод за седмицата 22-26 февруари Още
GS1 в България: онлайн обучения през м. март 2021 г.
В рамките на отбелязването на 30 години успешно прилагане на международните стандарти GS1 Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Събитие „Учене от опит“ по проект “Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез “Зелени пътища”
Включване на маршрут „Ботев път“ за интегриран проект на територията на Област Враца Още
БИЗНЕС СРЕДА
Договорени са още 300 млн. лв. по процедурите в подкрепа на средни предприятия и за подобряване на производствения капацитет
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Закон за изменение и допълнение на Търговския закон
Подобряване на ефективността на рамката за несъстоятелност и стабилизация Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Уебинар на тема: Управление на здравето и безопасността при работа по време на пандемията от COVID-19
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
От 1 март 2021 г. се прилагат нови енергийни етикети върху стоки в ЕС
Включени са редица нови елементи, включително QR код за връзка с база данни на ЕС Още
Политика на сближаване на ЕС: Инвестиционните разходи по проекти се увеличиха до 251 млрд. евро през 2020 г.