Назад

Търговско-промишлена палата Враца организира посещение в Италия по линия на проект „PLAT4FOOD“




В периода 17-19 ноември представители на Търговско-промишлена палата Враца направиха посещение в Италия с цел установяване на бизнес сътрудничество по проект „PLAT4FOOD“, финансиран от инициативата EU4Business: Connecting Companies на ЕС и управляван от EUROCHAMBRES.

По време на посещението бяха представени екосистемите на биохраните в Италия и България, както и бяха осъществени двустранни срещи между МСП, търговски представители и организации, подкрепящи бизнеса от България, Италия, Молдова и Грузия. Участниците посетиха постоянното изложение FICO EATITALY в Болоня, където се запознаха с местни продукти и производители, както с бъдещите услуги по линия на проекта - дигитална платформа и експортен план за МСП.

От страна на ТПП-Враца - водещият партньор на проекта, участваха следните компании: "Балевски и Киров" ООД (предприятие, специализирано в преработката на шипки) и “ГОРМОЛИ” ООД, (производител на био орехово масло и мед, обогатен с фин аромат на българската роза).

Всички участници споделиха, че посещението е било изключително полезно за тях и е началото на бъдещи инициативи за бизнес сътрудничество.

В следващите месеци предстои подобно посещение и в Грузия.

-----------------

За допълнителна информация по проекта: Мая Милова, ТПП-Враца, тел. 00359 92 660273 или e-mail: cci-vr@cci-vratsa.org