Брой 237 (997), 08-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Работна среща в Кешан по проект „От Черно до Егейско море - нови възможности за туризма и съпътстващия бизнес“


Делегация от Бургаската търговско-промишлена палата посети гр. Кешан , Турция, в рамките на проект „От Черно до Егейско море – нови възможности за туризма и съпътстващия бизнес“. Бургаската палата е водеща организация и изпълнява проекта в партньорство с Търговската палата - Кешан.

Делегацията, водена от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов, включваше представители на фирми от сектори туризъм и хранително-вкусова промишленост и на Община Бургас . В продължение на два дни се обсъдиха потенциални природни и културно-исторически обекти в регионите на Бургас и Кешан, които да бъдат включени в разработваните туристически дестинации от двете страни на границата.

От българска  страна на срещата бяха представени „Магията на Странджа планина - като туристически и културен център”, новите туристически атракции - остров Св. Анастасия и туристически комплекс „Аква Калиде“. От турска страна бяха представени населените места в региона на Кешан и възможностите за настаняване и развлечения, както и амбициозния проект за създаване на подводен музей край бреговете на залива Сарос – една изключителна атракция за любителите на подводното гмуркане.

По време на дискусиите участниците заявиха желание за съвместни дейности не само в областта на трансграничния туризъм, но и в производството и търговията. Бе дадена заявка за продължаване на съвместното сътрудничество в най-различни области на икономиката на двата региона и след приключване на проектните дейности.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще обяви резултатите от проучването "Европейски икономически преглед 2016"
Със специален фокус към резултатите за България Още
Връчиха наградите „Работодател на годината – 2015”
19 работодатели от различни сфери на дейност бяха отличени на форум в столичния хотел „Хилтън“ Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Работна среща в Кешан по проект „От Черно до Егейско море - нови възможности за туризма и съпътстващия бизнес“
Природни и културно-исторически обекти в регионите на Бургас и Кешан могат да бъдат включени в съвместни туристически пакети Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Промишленото производство отбелязва слаб ръст през октомври
По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: ремонта и инсталирането на машини и оборудване Още
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
Електронно свидетелство за съдимост вече може да се заплаща директно от сайта на Министерство на правосъдието чрез дебитна или кредитна карта
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
5-ти международен конгрес за млади бизнесмени
18 – 19 декември 2015 г., Истанбул, Турция Още