Брой 5 (2011), 08-01-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ

Проект „Мемофиш“ разкрива непознатия чар на трансграничния регион България - Румъния
Има страхотни места за кратки пътешествия в районите между България и Румъния: малко познати, а с толкова чар и изненади. Места, до които сами да организирате пътуването си или да потърсите агенция. Идеи  са публикувани на страницата „Мемофиш“  memofish.eu.

Страницата е резултат от проекта „Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“. Там са поместени 15 интегрирани туристически маршрута, които включват селища със съхранени традиции на рибарски общности от България и от Румъния. Маршрутите не само съдържат изчерпателна информация, но са разработени във варианти за големи групи, младежки компании и семеен туризъм.

В страницата ще намерите още стратегически документи, които показват как опазването на културното наследство на рибарите и съхраняването на природната среда могат да се превърнат в съвременни инструменти за развитие.

Освен това раздел „Дигитални ресурси“ на страницата memofish.eu съдържа огромна база данни от снимки, текстове, видеоматериали и 10 вълнуващи филма, създадени от проекта в рамките на уникалното аудио-визуално изследване на рибарските общности.

Проектният екип предоставя напълно безвъзмездно всички резултати за ползване от местните и регионалните власти, изследователите и туристическите агенции, както и всички институции с интереси в опазването на културното наследство и насърчаването на местното развитие.

Проектът „Мемофиш“ се осъществява от Българо-румънската търговско-промишлена палата с партньори Сдружение „Паралел - Силистра”, Регионален   исторически музей Русе, Сдружение „Акчес“ - Кълъраш и Местна инициативна рибарска група от Кълъраш. Финансовата подкрепа се осигурява от програма Интеррег V-A Румъния – България.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Предложения на БТПП за допълнение в Проекта на Националната програма за развитие „България 2030“ в сектор железопътен транспорт
Enterprise Europe Network организира двустранни бизнес срещи в рамките на изложението Futurebuild 2020 в Лондон
4 март 2020 Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Проект „Мемофиш“ разкрива непознатия чар на трансграничния регион България - Румъния
Осъществява се от Българо-румънската търговско-промишлена палата и партньори Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
България ще използва корейския опит за разработване на система за ранно предупреждение на криза в българската икономика
По линия на съвместен проект, с участието на Икономическия институт на БАН Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП: Касовите бележки при пазаруване онлайн вече могат да не са от фискално устройство
Последни промени в Наредба № Н-18/2006 г. Още
В Държавен вестник е обнародвана заповедта на министъра на финансите за одобряване на образец на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството
Важно за ползвателите на е-услуги на НАП
Нови изисквания към браузърите след 17 февруари Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Новият годишен доклад “Икономически и инвестиционен профил на София”