Назад

Българо-румънски онлайн партньорства – среща на 14 април


Събитие, посветено на електронната търговия

Обемът на електронната търговия в България през 2020 г. надхвърли 1.9 млрд. лева по данни от годишния доклад на E-commerce Europe. За 2021 г. по предварителни данни на Българската Е-комерс асоциация (БЕА) онлайн продажбите в страната ще отчетат двуцифрен ръст и ще достигнат 2.4 милиарда лева. Прогнозата за Румъния е секторът на електронната търговия да достигне 6,2 млрд. евро до края на 2021 г. (данните се обработват), което е с около 10% повече от 2020 г. Елементарна сметка показва, че румънците са харчили средно почти 17 милиона евро всеки ден за пазаруване в интернет, а част от стоките, които са купили, са дошли от български търговци.

Само за месец декември, само една от българските куриерски компании, които работят и на двата пазара – euShipments.com, е доставила над 40 хиляди пратки от български онлайн търговци към техни румънски клиенти.

Къде се срещат българските и румънските онлайн търговци?

Българо-румънска търговско-промишлена палата, заедно с euShipments.com организира онлайн B2B събитие, на което ще се срещнат производители, онлайн търговци и доставчици на услуги за електронната търговия от двете съседни държави.

  • Ако сте онлайн търговец или предвиждате да продавате в Румъния;
  • Ако търсите контакти с професионалисти, които да помогнат на онлайн бизнеса ви;
  • Ако имате нужда от партньор или „сверяване на часовника“ със съседите.

ЗАПОВЯДАЙТЕ на събитието „Българо-румънски онлайн партньорства“
 на 14 април 2022 г. (четвъртък), 10:30 ч., zoom
Работен език - английски

Регистрирайте се тук

Ще бъдат обособени няколко виртуални стаи, в които маркетплейс търговци и доверени компании, които доставят услуги за сектора на електронната търговия: логистика (euShipments), финтех (Paysera), езикови преводи, финансово-юридически кантори (Grecu&Partners) , IT специалисти, агенции за дигитален маркетинг, HR агенции и др. ще споделят своите предложения и ще отговарят на въпроси.

Компаниите, членуващи в Българо-румънска палата, участват безплатно. За всички останали фирми има такса от 40 лв. без ДДС.

Ако искате да откроите бизнеса си пред участниците и да популяризирате допълнително услугите си, моля вижте спонсорския пакет.