Назад

Споделяне на опит със Световен търговски център Лисабон


Цветан Симеонов, председател на БТПП, проведе онлайн среща с Лучано Монтенегро де Менезес, президент на Световен търговски център Лисабон. Участие в срещата взеха още Даница Милованович, съветник членство и бизнес развитие за Централна и Източна Европа към АСТЦ, и Мирослава Маркова, главен експерт „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП. Събитието е част от продължаващата инициатива на Асоциацията на световните търговски центрове /АСТЦ/ за споделяне на опит между членовете на организацията.

Президентът на СТЦ Лисабон представи историята и структурата на организацията. Центърът е създаден преди 4 години, като основните услуги, които СТЦ Лисабон предлага, са разпределени в 3 поделения: недвижими имоти (предоставянето на офис площи, конферентни зали); бизнес клубове (сдружения от фирми по интереси); международна търговия (организирането на бизнес мисии, двустранни срещи, търсене на партньори).

Цветан Симеонов информира за сътрудничеството на Палатата с партньори от Португалия. Той представи дейността на БТПП, поставяйки акцент върху доброволния търговски регистър, големия набор от консултации, които Палатата предоставя, както и предимствата на дигитализирания Арбитражен съд към БТПП.

В рамките на срещата бе обсъдено бъдещо сътрудничество между БТПП и СТЦ Лисабон при размяната на делегации, намирането на бизнес партньори и съвместно организиране на събития.