Брой 233 (993), 02-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

БФБЛ обявява старта на номинациите в своите награди за отговорен бизнес 2015

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява старта на номинациите в своите Годишни награди за отговорен бизнес 2015. Най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност у нас се провежда за 13-а поредна година и е отворен за всички компании, реализирали или подкрепили инициативи в социалната сфера. Целта на Форума е да поощри и популяризира компаниите, които инвестират в каузи с висока обществена стойност и чрез вдъхновяващия им пример да стимулира и много други да ги последват.

„Щастливи сме от факта, че философията на бизнес  етиката и отговорното бизнес поведение се споделя от все повече компании у нас, които подхождат  изключително сериозно  към своите ангажименти към околната среда, служителите, образованието, здравеопазването и други социални сфери. Наблюдаваме стабилен ръст в броя на фирмите, които инвестират ресурси в проекти с добавена стойност за обществото и така трайно променят средата, в която живеем. Искаме да отбележим и  отпразнуваме техните усилия, вярваме, че те ни приближават до нашата цел да направим България по-добро място за инвестиции, работа и живот”, отбеляза Ираван Хира, председател на БФБЛ.

Категориите, в които се състезават компаниите, са шест, а един от всички номинирани проекти получава и специалната награда „Енгейдж” за ангажираност на служителите в социалните инициативи.

„Призоваваме компаниите да участват независимо от своя размер, сфера на дейност или ресурси. Надяваме се, че и тази година Наградите освен конкурс в национален мащаб ще са и платформа за споделяне на вдъхновяващи идеи и най-добри практики, както утвърдени, така и иновативни, в областта на корпоративната социална отговорност. Уверени сме, че това е пътят към устойчиво развитие на обществото”, каза Георги Руйчев, изпълнителен директор на Форума.  

За Годишните награди за отговорен бизнес 2015  могат да кандидатстват компании от цялата страна независимо дали са членове на Форума или не. Номинациите се правят онлайн на www.bblf.bg, а крайният срок за подаване на кандидатури е 15 януари 2016 г. Носителите на Наградите за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония през февруари 2016 г. 

За БФБЛ

БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да  създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще връчи традиционните Годишни награди
На тържествена церемония днес в „София Хотел Балкан“ Още
Мотивационни механизми и модели представи Петер Оберг в БТПП
Съвместна инициатива с Българо-скандинавската търговска камара Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
БФБЛ обявява старта на номинациите в своите награди за отговорен бизнес 2015
Конкурсът е отворен за всички компании, независимо от техния размер или сфера на дейност Още
ЕКОЛОГИЯ, СО2
Борбата с климатичните изменения: към нов световен договор в Париж през 2015 г.
Конференция за измененията на климата ще се проведе в София, паралелно на срещата на върха на ООН в Париж... Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Подготовката за Българското председателство на Съвета на ЕС навлезе в активна фаза
България ще има ангажимент към 2500 събития като председател на Съвета Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN