Брой 202 (962), 20-10-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ

Покана за участие в презентация “ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ” в Букурещ


Презентация, 2013. Снимка: Архив

На 19 ноември 2015 г. / четвъртък /, от 12,00 часа, в 5-звездния хотел „Маршъл Гардън” в центъра на Букурещ, Румъния, ще се проведе за 13-ти път в последните 6 години презентацията “ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ”.

Много от досегашните участници успешно наложиха своята продукция на румънския пазар, което е видно от непрекъснатия интерес към българските вина и хранителни продукти в Румъния. През последните 8 години, около 1 млн. румънци ежегодно посещават България с цел туризъм. По време на своя отдих, те имат удоволствието на консумират българска храна, безалкохолни напитки и вина, за което при своето завръщане в Румъния, говорят и си спомнят с приятно чувство на наслада и удовлетвореност.

Това е една от причините Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Румъния да организира всяка година представяне на българската хранително-вкусова промишленост. Обратната връзка и благодарностите от участвалите български фирми, както и от румънските, показва, че презентациите са полезни за производители и търговци от двете страни на река Дунав.

За да заявите участие, моля попълнете и изпратете апликационна форма за регистрация във форума и ползване хотел на e-mail: b.denev@mee.government.bg, не по-късно от 26 октомври 2015 г.

Както е обявено в предложената ви оферта от хотела, всяка отделна фирма при заявка за участие, трябва да определи евентуално ползване на хотел и да извърши финансов превод директно на хотела, таксата за участие и нощувка. За повече подробности по документалното оформяне на регистрация и превод /който трябва да осъществите не по-късно от 2 ноември 2015 г./ е необходимо да се свържете с Monica BANCILA – търговски директор на хотела /контактите й са в офертата / или с Бронислав Денев, СТИВ Букурещ, на тел.: +40 734 925 830. След тази дата, при непотвърдено плащане и неизпратен суифт на електронна поща, заявката за участие ще се счита за оттеглена.

На презентацията ще бъдат поканени много професионалисти, които имат отношение към храни и напитки – хипермаркети, търговски обекти, дистрибутори, експорт/импорт фирми от Румъния, представители на престижни ресторанти и хотели от Букурещ и други градове на Румъния, посланици и търговски съветници от дипломатическите мисии, президенти на търговски палати, кметове, както и партньори, които фирмите сами или чрез СТИВ Букурещ могат да поканят да вземат участие във форума.

Оферираните цени са оптимални както за участие, така и за нощувка. Собственикът на хотел “Маршъл Гардън” се явява спонсор на мероприятието.

Заявилите участие фирми трябва да изпратят своите ЛОГА в pdf формат, за да бъдат отпечатани на поканите, подготвяни за събитието /най-късно до 26 октомври 2015 г./.

За продуктите, които ще носят и представят фирмите ще бъде изпратено допълнително писмо, което при необходимост да послужи пред компетентните органи.

За допълнителна информация: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489.

Приложение: Апликационна форма за регистрация във форума и ползване хотел

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП разработи проект по линия на инициативата „Източно партньорство”
Съвместно с Грузинската винена асоциация ще се създаде онлайн платформа за винената индустрия Още
GS1 България участва в Международна конференция по здравеопазване в Будапеща
Под мотото „Един свят, един стандарт, една визия - подобряване на безопасността на пациентите“ Още
Съветът по иновации и развитие на технологиите – в подкрепа на инициативата „Предприемачество и наука – за интелигентен растеж”
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за участие в презентация “ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ СЛЪНЧЕВА БЪЛГАРИЯ” в Букурещ
19 ноември 2015 г.; срок за заявяване на участие 26 октомври Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференциите Java2Days, Cloud2Days и Mobile2Days – най-големият технологичен форум в Източна Европа
2 - 4 ноември 2015 г., Интер Експо Център - София Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Стив Ханке: Ще има плавен ръст на цената на петрола в рамките на 2 години
Ако България влезе в еврозоната, това ще наруши финансовата ѝ дисциплина, прогнозира професорът в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Още
БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА
Нарушенията на условията на труд изпревариха нередностите по трудови правоотношения
За 9 месеца са установени над 170 600 нарушения на трудовото законодателство в почти 32 000 проверени предприятия Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Обществена консултация относно партньорството и отношения между Европейския съюз и членовете на групата държави от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн
Резултатите от консултациите ще допринасят за представянето на политически предложения за бъдещите отношения между ЕС и АКТБ Още