Брой 155 (1419), 15-08-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

16-18 август: Палатата ще вземе участие в 86-то Международно изложение на Измир


В периода 16-18 август заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата  Георги Стоев ще вземе участие в 86-то Международно изложение на Измир (Република Турция) и Бизнес дните, организирани в рамките на същата ПРОГРАМА.

Основни теми на мероприятието ще бъдат информационните сесии за актуалното състояние на турската икономика и в частност – развитието на Измир,  дейността на малките и средни предприятия, запознаване с представители на палати и бизнеси от егейския регион, както и обсъждането на турско-руското сътрудничество в редица сектори. По време на Бизнес дните ще бъде предоставена и възможност на гостуващите делегации да представят инвестиционните възможности и бизнес климата на своите държави, като освен предприемачи и представители на партньорски организации, се очаква в събитието да участват и лектори на министерско ниво.

От турска страна участие ще вземат експерти от Администрацията за развитие и подкрепа на малките и средни предприятия, Съвет на износителите в Турция, Стопанската камара на егейския регион, Измирската търговско-промишлена палата, Егейски съюз на износителите, както и други представители на държавния и частния сектор.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП организира бизнес делегация, която ще посети международното изложение WATEC в Тел Авив, в периода 11 – 15 септември 2017 г.
Срокът за заявяване за участие е 24 август /четвъртък/ 2017 г. Още
16-18 август: Палатата ще вземе участие в 86-то Международно изложение на Измир
По време на Бизнес дните ще бъде предоставена и възможност на гостуващите делегации да представят инвестиционните възможности и бизнес климата на своите държави Още
НОВИНИ ОТ СТИВ
СТИВ –Бейрут информира, че в периода 29.11 – 03.12.2017 г. ще се проведе изложение Art Of Living 2017
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Удължен е срокът на конкурса за външни оценители по Първа покана на Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн 2014-2020”
Новият срок за кандидатстване е до 22 август 2017 г. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
МФ предлага промени в данъчното законодателство за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Безплатна дигитална обучителна платформа за унаследяване на семейния бизнес
Проектът, финансиран по програма Еразъм +, на Европейската комисия, представя безплатна онлайн платформа за обучение Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Покана за участие в международен форум и двустранни срещи за бизнес сътрудничество в сектор „Храни“ - „Marketplace Austria Food 2017“