БАНКИ, БОРСИ, ЗАСТРАХОВАНЕ

Fibank подписа рамково споразумение с Ексимбанк Тайван

Първа инвестиционна банка подписа рамково споразумение с официалната агенция за експортно застраховане на Република Китай (Тайван) – Ексимбанк Тайван (The Export-Import Bank of the Republic of China, Taipei, Taiwan). Споразумението е за отпускане на кредити за извършване на доставки на стоки от Тайван. Споразумението е не само за територията на България, но и в други страни, където ПИБ има клонове или дъщерни банки, с опция за подновяване на валидността на споразумението за всяка следваща година.

Рамковото споразумение предвижда срокове за финансиране от 6 месеца до 5 години за доставки на непотребителски стоки от Тайван и от 6 до 12 месеца за потребителски стоки.

Искания за финансиране по рамковото споразумение могат да се отправят до Fibank в рамките на срока му на валидност - до 30.11.2012 г.

През 2009 г. Първа инвестиционна банка беше първата българска банка, която сключи споразумение за дългосрочно партньорство в банковото дело с Ексимбанк ъв Чайна (The Export-Import Bank of China, Beijing, PR China).

НОВИНИ ОТ БТПП
Президентът Георги Първанов наложи вето на разпоредби от ЗИД на Кодекса на труда
Президентското вето e в подкрепа на БТПП
Президентът Георги Първанов подписа на 27 декември указ, с който връща за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Кодекса на труда, приет на 15 декември 2011 година. Още
Aнкетно проучване на БТПП
Oценка на условията за бизнес в България 2011
БТПП проведе анкетно допитване по електронен път сред повече от 3500 от своите членове и 104 браншови организации. Целта на проучването бе да се събере оценката на работодателите в България за текущото състояние на условията за бизнес.Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Становище на НАП относно Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2012 г.
БАНКИ, БОРСИ, ЗАСТРАХОВАНЕ
Fibank подписа рамково споразумение с Ексимбанк Тайван
Споразумението е за отпускане на кредити ... Още
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ, ПАЗАРИ
Възможности за търговия и инвестиции в Малави
Преглед на икономиката на Малави ... Още