ПАЗАР НА ТРУДА

Италия отваря напълно трудовия си пазар за българи и румънци

В Министерството на външните работи и Министерството на труда и социалната политика е пристигнало официално уведомление от Италия, че страната от 1 януари 2012 г. ще отвори трудовия пазар за български и румънски граждани.

Италия е 17-та страна-членка на ЕС, която, в съответствие с принципа на свободното движение на гражданите на ЕС, прекратява ограничителните мерки за български и румънски граждани до съответните пазари на труда, договорени в рамките на преходен период.  Това решение напълно отговаря на изразените многократно позиции на основните европейски институции – Европейската комисия и Европейския парламент.

Великобритания, Ирландия и Холандия са потвърдили, че трудовите им пазари ще останат затворени за български работници. Германия ще отвори частично трудовия си пазар. Очакват се решенията на Франция, Белгия, Люксембург, Малта и Дания. 

НОВИНИ ОТ БТПП
Дейности на БТПП по проекти през 2012 г.
В програмата на БТПП за 2012 г. са предвидени дейности по проекти с уникално съдържание. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
ДДС-декларациите само по електронен път
НАП съобщи, че от началото на 2012 г. ежемесечните справки-декларации по ДДС, които фирмите подават в НАП, ще се изпращат само по интернет, когато покупките или продажбите на дружеството за месеца са повече от пет. Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Правителството одобри промени в Закона за горите
Предлага да бъде приет от Народното събрание. Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Италия отваря напълно трудовия си пазар за българи и румънци
От 1 януари 2012 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Приоритети на Датското председателство на Съвета на ЕС
Приоритетите на ЕС през следващите шест месеца ще бъдат укрепването на отговорна, динамична, "зелена" и сигурна Европа. Още