НОВИНИ ОТ БТПП

Обръщение на председателя на БТПП Цветан Симеонов

Уважаеми колеги и приятели,

По традиция в края на всяка година БТПП прави равносметка на свършеното и планове за бъдещето.

И през 2011 г. дейността на Палатата бе подчинена на защита интересите на членовете и ясно изразяване на техните позиции пред институциите и обществото. С многобройни становища предлагахме формули за защита интересите на българския бизнес. Издадохме на фирмите над 22 000 търговски документа, организирахме 116 делегации, бизнес форуми и срещи, създавайки контакти и партньорства с деловите среди от 25 страни. Проведохме семинари и обучения по програми и проекти на ЕС с участие на над 3500 специалисти.

Ще продължим да изпълняване своята мисия и през 2012 г., ръководени от стремежа да бъдем трансмисия за най-доброто от световния опит в областта на технологиите, стандартите и иновациите. Ще засилваме услугите за интернационализацията на МСП с приоритет бързоразвиващите се нови пазари. Ще подкрепяме инициативи за умножаване ефекта на съществуващите политики на ЕС с цел просперитет на страната ни.

Заедно с това ще предлагаме ефективни мерки и ще изискваме от правителството решения за запазване на постигнатото досега и за реализиране на устойчив растеж.

Независимо от финансовите, административни и регулаторни пречки, които застават на пътя ни, ще останем верни на мисията и традициите си, ще продължим да насочваме енергията и новаторския дух на своите членове за увеличаване на общественото богатство.

Благодарим на фирмите, които ни гласуваха доверие, които отделиха от средствата си, за да членуват при нас, отделиха от времето си, за да предлагат становища и инициативи.

Нека 2012 да бъде година с повече трудови и професионални ангажименти, с творчески успехи, с дързост и вдъхновение.

Желая на Вас и на Вашите семейства в добро здраве да се радвате на благоденствие и в новите си дела да откриете истинското щастие!

 

Цветан Симеонов
Председател на УС на БТПП

НОВИНИ ОТ БТПП
Обръщение на председателя на БТПП Цветан Симеонов
Ще продължим да изпълняване своята мисия и през 2012 г. ... Още
Резултати от експресно анкетно проучване на БТПП
Използването на отпуски на служителите 2011 и 2012 г.
Резултати от проведеното проучванеОще
НОВИНИ ОТ РТПП/К
Ямболската ТПП и Enterprise Europe Network-Ямбол връчиха отличия на фирмите „ГЕПАРД 2011”
Най-динамичните малки и средни компании в Ямбол за 2011 г. бяха отличени ... Още
ИКОНОМИКА
КЗК прие правила за налагане на мерки при концентрации с цел запазване на конкуренцията
Комисията за защита на конкуренцията прие правила по налагане на мерки за възстановяване на ефективната конкуренция при концентрации между предприятия в случаите на извършване на задълбочено проучване. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Програма на ЕК за 2012 г.: Към обновление на Европа
Целите в работната програма на Комисията за 2012 г. са икономически - растеж, реформа на финансовия сектор и засилване на ролята на ЕС в света. Още