Брой 133 (1644), 16-07-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

„Балкански базар в Индия“ ще се проведе през октомври 2018 г.


БТПП информира, че в периода 26 – 29 октомври в гр. Чандигар, Индия, ще се приведе изложението "Балкан Базар“. 

Очаква се участието на около 100 фирми от балканските страни в секторите: храни и напитки, замразена и преработена храна, свежи и био продукти, млечни продукти, хляб и хлебни изделия, вино, потребителски стоки и козметика, турзиъм, цветарство и ръчно изработени стоки.

Събитието ще се проведе в Parade Ground, Sector 17, Чандигар, Индия, по време на едно от най-посещаваните изложения и активен период - Индийската нова година.
 
Икономиката на Индия е седмата по големина в света по номинален БВП и третата по покупателна способност, което прави индийският пазар добра възможност за реализация на редица стоки. Населението на Индия наброява над 1,3 млрд. жители, а гр. Чандигар, който е столица на двата северни щата Хариана и Пенджаб има над 1 млн. население.
 
Участието в „Балкан Базар“ ще предостави на българските компании и фирми от Балканските страни уникална възможност да достигнат до индийските потребители, да установят контакти с индийски партньори и да опознаят индийския пазар.
 
Ще бъдат договорени преференциални цени на самолетни билети за участниците, транспортиране на стоката с контейнерен превоз, гарантирана реализация на стоките по време на изложението.
 
Условията за участие в изложението: цената на стандартния щанд е $1350. Очаква се реализираната по време на базара стока да покрие направените разходи за участието. Същественият резултат ще бъде установяване на  контакти с индийски партньори и създаване на платформа за бъдещо сътрудничество.
 
За повече информация, заинтересованите фирми могат да се свързват с Балканско-индийската бизнес асоциация, e-mail: info@balkan-indian.com или с БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, тел.: 02 8117 494, 8117 489, e-mail: m.markova@bcci.bg.
НОВИНИ ОТ БТПП
Приключи лятната обучителна програма на БТПП
Учениците приложиха на практика придобитите в гимназиите счетоводни и финансови умения Още
„Балкански базар в Индия“ ще се проведе през октомври 2018 г.
Събитието ще се проведе по време на най-активния период - Индийската нова година Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
БТПП подготви за заетост 1300 безработни
Включени в професионалните обучения бяха безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда. Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Пазарно проучване за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Профилактика и смяна на барабанен модул на копирна машина CANON IR 2520"
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
„Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство“
БЪЛГАРИЯ И ЕВРОЗОНАТА
България с всички шансове да се присъедини в банковия съюз и ERM II през юли 2019 г.
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още