Брой 88 (848), 12-05-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ

Българска банка за развитие по-близо до бизнеса във Враца и Монтана


Българска банка за развитие (ББР) открива свои представителства в градовете Враца и Монтана. По този начин институцията планира да засили подкрепата си за бизнеса в един от най-слабо развитите региони в страната – Северозападна България.

Офисът във Враца отваря врати на ул. „Кръстьо Българията“ 17А, ет. 2, офис 5. В Монтана представителството на банката се намира на ул. „Трети март“ 51, ет. 2.

В регионалните офиси на ББР гражданите могат да получат напълно безплатно консултации във връзка със своя бизнес, както и да се запознаят с кредитните продукти, които институцията и нейните дъщерни дружества предлагат. Това заяви Ангел Геков, изпълнителен директор на ББР, по време на официалното откриване на представителството във Враца. „Експертите на банката ще оказват съдействие и по Националната програма за енергийна ефективност, която работи с много добри темпове“, допълни още Геков.

Основният фокус в дейността на Българска банка за развитие е подкрепата за малките и средни предприятия, както чрез пряко финансиране, така и чрез предоставяне на ресурс през мрежата на търговските банки в страната. Част от Групата ББР е Националният гаранционен фонд, специализиран в издаването на гаранции по заеми за малките и средни предприятия и земеделските производители, както и Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, която предоставя инвестиционни и оборотни кредити за микрофирми и стартиращи компании.

„Ние сме една от малкото институции, която работи с новосъздадени предприятия, които нямат кредитна история“, заяви Костадин Мунев, изпълнителен директор на МФИ „ДЖОБС“. По думите му, водещо условие за отпускането на заеми за стартиращи фирми е наличието на жизнеспособна идея, която да генерира нови работни места.

Освен във Враца и Монтана, ББР и МФИ „ДЖОБС“ имат свои регионални представителства в градовете Пловдив, Бургас, Шумен, Плевен и Нова Загора.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Стартира поредицата от инициативи за отбелязване 120 години от създаването на търговските палати в България
С тържествена сесия в Търговище Още
Покана за участие в Българо-хърватски бизнес форум
Потенциалните икономически сектори за двустранно сътрудничество – във фокуса на форума Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Бизнес делегация от Северноиракската кюрдска автономия е на посещение в Хасковска област
Проведе се делови форум в Областна администрация – Хасково Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Избран е нов председател на Българската асоциация за управление на хора
Сред стратегическите приоритети на Асоциацията са отваряне към социалната и бизнес среда, ориентиране към мениджърите... Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Обществено допитване за проекти на национални приложения
Обявено от Българския институт за стандартизация Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Българска банка за развитие по-близо до бизнеса във Враца и Монтана
Банката разкрива нови офиси в Северозападна България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум за търговия и инвестиции Китай-Централна и Източна Европа и посещение на международна изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа
8-12 юни 2015, гр. Нинбо, Китайска народна република Още
Панаири в Саудитска Арабия
Възможност за запознаване с пазара на Саудитска Арабия – динамичен, платежоспособен и атрактивен Още