Брой 88 (848), 12-05-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Форум за търговия и инвестиции Китай-Централна и Източна Европа и посещение на международна изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа


Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие във Форум за търговия и инвестиции Китай-Централна и Източна Европа, в периода 08-12.06.2015 в гр. Нинбо, Китайска народна република.

В рамките на Форума се предвижда и участие на официална българска делегация, водена от министъра на икономиката Божидар Лукарски. Решението за провеждането на Форума е прието на Третата среща на правителствените ръководители, проведена през месец декември 2014 г. в Белград. Решението е взето след успешното провеждане на международната изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа и съпътстващите я прояви през месец юни 2014 г. На проявата през 2014 г. България участва с национален щанд от 160 кв.м., на който своята продукция показаха 15 български предприятия, а през 2015 г. ще бъдат представени 17 български компании на национален щанд от 180 кв.м.

Китайската страна предвижда тази година проявата да бъде по-обширна и да включва редица съпътстващи мероприятия с организирани двустранни срещи в области като инвестиции, търговия, местна власт, туризъм, образование и култура.

Участието във Форумите ще предостави възможност за осъществяване на преки бизнес контакти с китайски компании/институции, с представители от ЦИЕ, възможности за развитие на търговско-икономическите връзки, бизнес климата и условията за инвестиции в България, както и възможностите за успешна реализация на проекти между двете държави.

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, включително съдействие при издаване на китайска виза, настаняване, вътрешни трансфери и участие в специализираните форуми с двустранни срещи между българските и китайските участници се осъществява основно от ИАНМСП, със съдействието на Ръководител СТИВ Пекин и партньори от КНР.

Разходите, които следва да заплатят участниците в бизнес делегацията са следните: виза, самолетен билет, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни.

Желаещите да участват в бизнес делегацията следва да изпратят попълнена Регистрационна форма в срок до 15.05.2015 г. /петък/.

Допълнителна информация може да бъде получена от Интернет страницата на проявата: www.cceecexpo.org/site_en, както и от Мирела Тасева, тел: 02/ 940 79 30, моб.: 0882 949 704, e-mail: m.tasseva@sme.government.bg.

Предварителна програма

Регистрационна форма

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Стартира поредицата от инициативи за отбелязване 120 години от създаването на търговските палати в България
С тържествена сесия в Търговище Още
Покана за участие в Българо-хърватски бизнес форум
Потенциалните икономически сектори за двустранно сътрудничество – във фокуса на форума Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Бизнес делегация от Северноиракската кюрдска автономия е на посещение в Хасковска област
Проведе се делови форум в Областна администрация – Хасково Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Избран е нов председател на Българската асоциация за управление на хора
Сред стратегическите приоритети на Асоциацията са отваряне към социалната и бизнес среда, ориентиране към мениджърите... Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Обществено допитване за проекти на национални приложения
Обявено от Българския институт за стандартизация Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Българска банка за развитие по-близо до бизнеса във Враца и Монтана
Банката разкрива нови офиси в Северозападна България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум за търговия и инвестиции Китай-Централна и Източна Европа и посещение на международна изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа
8-12 юни 2015, гр. Нинбо, Китайска народна република Още
Панаири в Саудитска Арабия
Възможност за запознаване с пазара на Саудитска Арабия – динамичен, платежоспособен и атрактивен Още