Брой 88 (848), 12-05-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Стартира поредицата от инициативи за отбелязване 120 години от създаването на търговските палати в България

На 11 май с тържествена сесия в Търговище се постави началото на поредицата от събития за отбелязване 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в България. Изказвания направиха председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на Търговско-промишлената палата - Търговище Оля Иванова, кметът на града д-р Красимир Мирев и заместник-областният управител Стефан Иванов.

Председателят на Палатата акцентира върху историческото развитие на системата на търговско-промишлените палати в България, която е създадена и функционира в рамките на една система от палати в цял свят. Основни цели на тази система са всеобхватното и качествено обслужване на бизнеса. БТПП също съобразява своята дейност с възприетите световни стандарти. Като примери в тази насока бяха посочени изграденият и функциониращ към Палатата  електронен арбитраж и мобилните приложения - БТПП и БГ БАРКОД.

Председателят на Търговско-промишлена палата – Търговище Оля Иванова представи данни за дейността и развитието на регионалната палата, като посочи ползите за местния бизнес. Този акцент залегна и в изказването на кмета на Търговище, който представи концепцията на общината за насърчаване на частните инвестиции.

Ръководството на БТПП и председатели на регионални палати участваха и в откриването на 238-ия традиционен пролетен панаир "Изложение Търговище 2015".

В Търговище се проведе и заседание на Съвета на председателите от Единната система на българските търговско-промишлени палати (камари). Обсъдени бяха организационни въпроси във връзка с тържественото отбелязване на юбилея на палатите в България. Възможностите за сътрудничество с БАН при изграждането и функционирането на регионални центрове на Академията, както и участието на търговско-промишлените палати в заседания на Съветите за тристранно сътрудничество на регионално равнище също бяха тема на разискванията.

Очаквайте още информация за тържественото отбелязване на годишнината.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Стартира поредицата от инициативи за отбелязване 120 години от създаването на търговските палати в България
С тържествена сесия в Търговище Още
Покана за участие в Българо-хърватски бизнес форум
Потенциалните икономически сектори за двустранно сътрудничество – във фокуса на форума Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Бизнес делегация от Северноиракската кюрдска автономия е на посещение в Хасковска област
Проведе се делови форум в Областна администрация – Хасково Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Избран е нов председател на Българската асоциация за управление на хора
Сред стратегическите приоритети на Асоциацията са отваряне към социалната и бизнес среда, ориентиране към мениджърите... Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Обществено допитване за проекти на национални приложения
Обявено от Българския институт за стандартизация Още
БАНКИ, КРЕДИТИРАНЕ
Българска банка за развитие по-близо до бизнеса във Враца и Монтана
Банката разкрива нови офиси в Северозападна България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум за търговия и инвестиции Китай-Централна и Източна Европа и посещение на международна изложба на стоки от страните от Централна и Източна Европа
8-12 юни 2015, гр. Нинбо, Китайска народна република Още
Панаири в Саудитска Арабия
Възможност за запознаване с пазара на Саудитска Арабия – динамичен, платежоспособен и атрактивен Още