Брой 236 (996), 07-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Тържествена сесия във Видин по повод 120 години от създаването на БТПП

 

Във Видин се проведе тържествена сесия по повод 120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България и 25 години от учредяването на Видинската търговско-промишлена палата. На събитието присъстваха представители на фирми от региона, на местната администрация, партньори от Сърбия и  Румъния.

Председателят на Видинската ТПП Красимир Кирилов представи дейността на регионалната палата в подкрепа на предприемачеството от създаването й до днес, участието в повече от 30 проекта по програмите на Европейския съюз за трансгранично сътрудничество с Румъния и Сърбия, Оперативна програма за регионално развитие и други. Всички изпълнявани проекти имат икономическа насоченост, като основна целева група са фирмите и организациите, членове на Видинската палата, отбеляза Кирилов.

В честването участва председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов и председатели на регионални търговско-промишлени палати.

„Отбелязването на тези 2 юбилейни събития е повод да изразя уважението и възхищението си към хората, които през всички тези години изградиха и утвърдиха националния и международен авторитет на Търговско-промишлената палата. Нещо повече: доказаха, че тя съществува и е необходима, защото служи на стопанския напредък, движен от новите идеи, предприемчивостта и сътрудничеството”, написа в поздравителния си адрес областният управител на Видин Момчил Станков, като пожелава на ръководството и членовете на търговско-промишлените палати да бъдат все така активни, иновативни и полезни с подкрепата си за бизнеса и обществото в региона и страната.

Кметът на Видин Огнян Ценков връчи на председателя на БТПП почетния знак на общината.

В рамките на тържественото отбелязване на юбилея във Видин се проведе и среща на Съвета на председателите, последната за тази година. Обсъдени бяха въпроси, свързани с развитието на представителната дейност на Единната система на БТПП и регионалните палати/камари в подкрепа на бизнеса. Проведе се и обучение по безопасни и здравословни условия на труд и се дискутираха последните изменения и нормативни изисквания за работата на комитетите и групите по условия на труд в предприятията.

НОВИНИ ОТ БТПП
Деловите среди в Монтана отбелязаха 120-годишния юбилей на Българската търговско-промишлена палата
Почетен плакет на Областна администрация - Монтана получи БТПП в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество Още
Тържествена сесия във Видин по повод 120 години от създаването на БТПП
25 години от учредяването на Видинската търговско-промишлена палата Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Словашка академична и бизнес делегация ще участва в конференция в София
Организирана от "София Тех Парк" по повод официалното откриване на първия научно-технологичен парк в България Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
НСИ: През третото тримесечие на годината заетите са били 3,653 милиона души
Производителността расте значително спрямо първото и второто тримесечие на годината Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Колко е голям разривът между трудовите пазари на Северна и Южна България?
Автор: Мартина Горанова, Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Премиера на книгата "Анатомия на кризата"
8 декември 2015, от 18 часа в литературен клуб “Перото”, София Още