Брой 236 (996), 07-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Деловите среди в Монтана отбелязаха 120-годишния юбилей на Българската търговско-промишлена палата

С тържествена сесия Търговско-промишлена палата - Монтана отбеляза 120 години от създаването на Българската търговско-промишлена палата. Събитието се състоя на 3 декември в конферентната зала на Областна администрация - Монтана.

Сред официалните гости на тържеството бяха Цветан Симеонов, председател на БТПП, и областният управител  Ивайло Петров. На срещата присъстваха представители на бизнеса от Монтана и региона, социални партньори и неправителствени организации.

„БТПП е организация, надживяла всички исторически преломи, възходи и падения през последното столетие, преодолявайки по пътя към пазарна икономика предизвикателствата на няколко политически строя и дълбоки социално-икономически и политически промени”, заяви пред гостите  председателят на ТПП - Монтана  Славка Нончева.

В обръщението си към деловите среди от Монтана председателят на БТПП отбеляза важната роля на палатата като единствена универсална организация, успяла да фокусира всички стопански интереси на членовете си, в изпълнение на двете основни цели - улесняване на бизнеса и създаване на по-привлекателна среда за неговото съществуване и развитие. Цветан Симеонов акцентира и върху постиженията на БТПП през настоящата година - обновеният търговски регистър и надграденото мобилно приложение "БГ баркод".

В знак на благодарност за ползотворното сътрудничество между БТПП и Областна администрация Монтана, областният управител връчи почетен плакет на председателя на БТПП, който от своя страна му подари юбилейния алманах „120 години български търговско-промишлени палати”.

В рамките на  един открит диалог, на бизнеса бе предоставена възможността да постави проблемите си, с които се сблъсква в ежедневието, в контекста на обществено-икономическото състояние в региона.

Пред гостите бе предоставен и видеофилм  от честването на 120 години БТПП в София, както и видеопослание за Националната дарителска кампания за възстановяване на къщата на Иван Грозев в Карлово  и превръщането й в музей.

НОВИНИ ОТ БТПП
Деловите среди в Монтана отбелязаха 120-годишния юбилей на Българската търговско-промишлена палата
Почетен плакет на Областна администрация - Монтана получи БТПП в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество Още
Тържествена сесия във Видин по повод 120 години от създаването на БТПП
25 години от учредяването на Видинската търговско-промишлена палата Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Словашка академична и бизнес делегация ще участва в конференция в София
Организирана от "София Тех Парк" по повод официалното откриване на първия научно-технологичен парк в България Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
НСИ: През третото тримесечие на годината заетите са били 3,653 милиона души
Производителността расте значително спрямо първото и второто тримесечие на годината Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Колко е голям разривът между трудовите пазари на Северна и Южна България?
Автор: Мартина Горанова, Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Премиера на книгата "Анатомия на кризата"
8 декември 2015, от 18 часа в литературен клуб “Перото”, София Още