Брой 169 (1181), 01-09-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Продължава партньорството между БТПП и DEIK в подкрепа на предприемачите от България и Турция

Председателят на Българо-турския икономически съвет към БТПП Цветан Симеонов се срещна с колегата си Осман Ак, председател на Турско-българския икономически съвет към Борда за външноикономически отношения на Турция /DEIK./ Участие в срещата взеха Янчо Янев, председател на Хасковската търговско-промишлена палата, Иван Стоименов, член на Изпълнителния съвет на БТПП и представители на борда на директорите на Турско-българския икономически съвет.

Целта на срещата бе обсъждане на икономическото сътрудничество между България и Турция, като бе дадена оценка на нивото на развитие на търговско-икономическите отношения, в контекста на последните събития в региона.

Констатирано бе, че търговията се развива успешно, като  Осман Ак и Цветан Симеонов си поставиха амбициозната обща цел - чрез обединени усилия в недалечно бъдеще да се постигне и надмине нова психологическа граница на двустранния стокообмен от 10 млрд. щ. дол.

По време на срещата бяха дискутирани открити въпроси в развитието на двустранното сътрудничество - в областта на транспорта, енергетиката, инвестициите, процедурите за получаване на визи и на разрешителни за работа.

Представени бяха и предстоящи проекти , за които БТПП ще информира допълнително.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Продължава партньорството между БТПП и DEIK в подкрепа на предприемачите от България и Турция
Двете организации си поставиха амбициозната обща цел в недалечно бъдеще да се постигне и надмине нова психологическа граница на двустранния стокообмен от 10 млрд. щ. дол. Още
Конференция на тема „Либерализация на търговията и услугите в Дунавския регион, Западните Балкани и страните от ЦЕФТА“ - 28 септември 2016 г.
За насърчаване на синергията между дунавските страни, Западните Балкани и страните от Югоизточна Европа Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация с провеждане на бизнес форуми в гр. Ханой и гр. Хошимин, Виетнам
15-20 октомври 2016 г. Още
Подготовка на проектни предложения по схемата за индивидуални стипендии, дейности Мария Склодовска-Кюри
7 септември 2016 г., Министерство на образованието и науката Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Министерство на финансите очаква излишък в размер на 3 285,3 млн. лв. по консолидираната фискална програма към август 2016 г.
Очаква се, че в годишен план ще се реализира по-голямо от планираното подобрение на бюджетния дефицит Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
НАП възстановява ДДС по-бързо и без проверка
Опростената процедура по възстановяване на ДДС ще е достъпна само за фирмите, които са определени от приходната администрация като ниско-рискови Още
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Публикуван е анализ на тема „Бежанците в България: пазар на труда и бюджетни разходи“
Представя краткосрочните ефекти от притока на бежанци върху пазара на труда и разходите за тяхната издръжка и интеграция Още