Брой 50 (1562), 13-03-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Представители на бизнеса от Кралство Камбоджа посетиха Палатата


На 12 март се проведе среща с представители на бизнеса от Кралство Камбоджа. Главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров запозна членовете на делегацията с дейността на палатата. Той очерта основните насоки на работа на БТПП като бизнес организация и социален партньор.

Фирмите от азиатската страна, участвали в срещата, работят в секторите: селско стопанство, хранително-вкусовата и преработващата промишленост, машиностроене, строителството. Те направиха кратка презентация на Камбоджа – ресурси, икономика и най-развити сектори, сред които са производство на облекла, туризъм, селско стопанство, строителство и банково дело. Страната е десети износител на облекла в Азия, а в сектора работят 700 000 работници. Туристите през 2017 г., посетили страната са повече от 5 млн. Браншът създава 17,5% от БВП. Камбоджа е осмият най-голям производител на ориз в света. Динамично се развиват и секторите строителство и банково дело. Подробна презентация  ТУК.

Гостите проявиха интерес към внос от България на селскостопанска техника и оборудване за преработвателната и хранителната промишленост, както и на строителни материали. Споделиха, че страната има изключително младо население – 52% са под 25 години и може да изпраща квалифицирани работници и служители в различни сектори.

Васил Тодоров потвърди готовността на БТПП да окаже съдействие за установяване на контакти с потенциални бизнес партньори. Българските фирми, проявяващи интерес, могат да се свържат с: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.b, тел. 02 8117 489.

Бизнес делегацията от Камбоджа е в страната ни по повод политически консултации (12-14 март) и е водена от заместник-министър на външните работи на Кралството.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подпомага бизнеса да се справи с прилагането на новия Регламент за защита на личните данни
Предоставя комплексни пакетни услуги по привеждането на информационните системи на предприятията в съответствие с Регламента Още
Представители на бизнеса от Кралство Камбоджа посетиха Палатата
Интерес към българска селскостопанска техника и оборудване за преработвателната и хранителната промишленост, строителни материали Още
„Еразъм за млади предприемачи” се разширява с нови дестинации – САЩ, Израел и Сингапур
Програмата цели обмен на знания и опит, по-добра свързаност на бизнеса в Европа Още
120 ГОДИНИ АРБИТРАЖНА ДЕЙНОСТ В СИСТЕМАТА НА БТПП
АС при БТПП в условия на икономически предизвикателства и промени
На 19 април тържествено ще отбележим юбилея на АС при БТПП Още
НОВИНИ ОТ СМЕСЕНИ ПАЛАТИ
Дискусионен форум „Стъпки за навлизане на румънския пазар на потребителски стоки“
27 март от 10 до 14 часа в хотел "Интер експо", София Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Корпоративните декларации се подават само по електронен път
Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Качество на храните: ЕК предприема допълнителни действия
Открива Център за знания за измамите с храни и качеството на храните Още
Нова инициатива за подобряване на административния капацитет при управлението на проекти, финансирани от европейски фондове
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Представяне на книгата на проф. Диана Гергова „Племето гети и златните съкровища. Светът на древните Българи тракийци“
14 март в БТПП Още