Брой 51 (2057), 13-03-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Икономическите постижения на Краснодарския край: възможности за сътрудничество


Краснодарският край на картата на Русия

В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между Габриела Димитрова, директор "Международно сътрудничество и международни организации", и зам.-председателя на Търговско-промишлената палата на гр. Анапа, Руска Федерация Олег Александрович Чихаев, ръководител на Комитета по икономическа интеграция и външноикономическа дейност.

Гостът сподели информация за Анапската ТПП, която е създадена през 1996 г. и е част от 180-те териториални търговско-промишлени палати в Русия, като отговаря за бизнеса в региона на пристанищния град Анапа на Руското Черноморие в Краснодарския край.

Основната цел на срещата бе насърчаване на взаимноизгодното сътрудничество на ниво региони между Република България и Руската Федерация. 

Олег Александрович предостави подробна икономическа информация за развитието на Краснодарския край. Изключителни постижения през 2019 г. показва промишленото производство със 103,2% ръст, благодарение на по-големи производствени обеми в областта на металургията, електронни изчислителни машини и оптични изделия, химически вещества и продукти, ел. оборудване, гумени и пластмасови изделия, текстилни изделия.

В областта на селското стопанство регионът също бележи висок ръст на производството – 108,3%. Положителни резултати има и в секторите транспорт и търговия.

По отношение на външната търговия общият оборот на икономическите субекти от Краснодарския край възлиза на 8,5 млрд щ.д. Основните търговски партньори на региона са Турция, Китай, Египет, Израел, Швейцария, Сенегал, Кипър, Италия.

Компаниите от Краснодарския край предлагат сътрудничество на български партньори в областите добив на минерални продукти, нефт, масла, внос–износ на потребителски стоки, производство на селскостопански суровини, производство на метали и метални изделия, химическа продукция, машини, оборудване и транспортни средства.

При интерес за установяване на контакти с потенциални партньори от гр. Анапа, Краснодарски край на Руската Федерация, можете да се свържете с БТПП, дирекция Межуднародно сътрудничество и международни организации, на e-mail: interdpt@bcci.bg

Обсъдена бе и възможността за сътрудничество между БТПП и ТПП на гр. Анапа в областта на търговския арбитраж.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП препоръчва на фирмите да ползват онлайн услугите на Търговския регистър
Посещението в офисите - само при реална неотложност Още
Модернизация на системата на висшето образование - тема на среща в Палатата
Промени в Закона за висшето образование, които да сближат образованието с бизнеса Още
Икономическите постижения на Краснодарския край: възможности за сътрудничество
Компаниите от Краснодарския край предлагат сътрудничество в областите добив на минерални продукти, нефт, масла, внос–износ на потребителски стоки Още
БГ Баркод: здравословни напитки и храни
„Интердринк“ ЕООД с най-много въведени продукта за седмицата 2-6 март 2020г. в електронния каталог БГ Баркод Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Стандартите на Вашия екран - условия за ползване
Съобщение на Българския институт за стандартизация Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Инструмент за самооценка помага на разработчиците на софтуер за управление на продажбите
От НАП съобщиха, че обмислят облекчаване на изискванията към фискалните бонове Още
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
КЗК създаде единен електронен адрес за подаване на искания за освобождаване от санкция или намаляване на санкции от предприятия, участници в таен картел
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Международен търг в Индия за доставка и инсталиране на симулатори за въздушен контрол
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуални "Национални дни на кариерата"
24, 25 и 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Още