Брой 51 (2057), 13-03-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС

Стандартите на Вашия екран - условия за ползване


Българският институт за стандартизация уведомява, че предвид създалата се ситуация в страната временно се преустановява достъпът на читатели на място в библиотеката.

За четене на стандарти БИС препоръчва да използвате предлаганата  услуга: „Стандартите на Вашия екран - условия за ползване".

Какво представлява услугата?

Получавате възможност да четете на екран избрани от Вас стандарти от собствения си компютър с единственото условие да имате достъп до интернет.
Услугата обхваща българските стандарти, налични в електронната база на БИС, или над 90% от всички стандарти.
В рамките на 2 календарни дни от активирането на поръчката Ви може да преглеждате текстовете на стандартите многократно по всяко време.
За всяка поръчка сами избирате до 3 стандарта, до които ще имате достъп за четене, като цената е фиксирана, и не е зависима от цената за продажба на избраните от Вас стандарти.
Стандартите могат да се четат само на екран, без да се съхраняват, разпечатват, копират, пренасят, включват в мрежа или повторно продават по какъвто и да е начин както изцяло, така и части от тях.
 
Какви са предимствата на услугата?
Четенето на стандарти е много по-удобно, а стандартите вече са много по-близо до вас! За да четете стандарти, Вие може да се възползвате от предимството да го направите от дома или от офиса си, без да губите време и средства. Необходими са Ви само компютър и достъп до интернет.
Може да се запознаете с текстовете на стандарти, преди да извършите покупката им, за да сте сигурни, че това са стандартите, които са Ви необходими.
 
Как да се възползвате от услугата?
Създайте своя клиентски профил в сайта на БИС www.bds-bg.org, ако все още нямате такъв.
Чрез функцията „Търсене” намерете стандартите, които Ви интересуват.
Изберете иконката „купи за четене”. Избраните от Вас стандарти се включват в количката Ви за пазаруване. След като сте приключили избора на стандарти, натиснете бутона „Поръчай”, за да формирате Вашата поръчка.
Платете Вашата поръчка по банков път, чрез системата за електронно разплащане e-Pay или на място в касата на БИС.
След удостоверяване на плащането Вашата поръчка ще бъде активирана веднага и ще получите онлайн достъп за четене. В съответната поръчка на клиентския Ви профил ще получите съобщение относно крайния срок за четене на стандартите, който е 2 календарни дни след активиране на поръчката.
С цел по-качествено изпълнение на услугата Ви препоръчваме използването на браузърите MOZILLA FIREFOX или GOOGLE CHROME. Важно условие за отваряне файловете на стандартите е компютърът Ви да поддържа актуална версия на Adobe Flash Player.
В случай че желаете да закупите някои от четените стандарти, може да направите това през същата поръчка чрез бутона „Купи”. Подробности за начина на пазаруване може да прочетете в „Инструкция за пазаруване”
 
Важно!
Имайте предвид, че стандартът, който се разпространява за четене в електронен формат, е обект на авторски права и права за разпространение на БИС и не може да бъде съхраняван, разпечатван, копиран, пренасян, включван в мрежа или повторно продаван по какъвто и да е начин, както изцяло, така и части от него. Стандартът в електронен формат е криптиран и снабден с надписа „ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ЧЕТЕНЕ”, разположен по диагонал на всяка страница.
 
В случай че имате проблеми с файловете за четене, обадете се на тел. 02/81 74 525 или 02/81 74 526.
 
Цена за онлайн четене на стандарти: 18 лв. с ДДС на поръчка.
НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП препоръчва на фирмите да ползват онлайн услугите на Търговския регистър
Посещението в офисите - само при реална неотложност Още
Модернизация на системата на висшето образование - тема на среща в Палатата
Промени в Закона за висшето образование, които да сближат образованието с бизнеса Още
Икономическите постижения на Краснодарския край: възможности за сътрудничество
Компаниите от Краснодарския край предлагат сътрудничество в областите добив на минерални продукти, нефт, масла, внос–износ на потребителски стоки Още
БГ Баркод: здравословни напитки и храни
„Интердринк“ ЕООД с най-много въведени продукта за седмицата 2-6 март 2020г. в електронния каталог БГ Баркод Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Стандартите на Вашия екран - условия за ползване
Съобщение на Българския институт за стандартизация Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Инструмент за самооценка помага на разработчиците на софтуер за управление на продажбите
От НАП съобщиха, че обмислят облекчаване на изискванията към фискалните бонове Още
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
КЗК създаде единен електронен адрес за подаване на искания за освобождаване от санкция или намаляване на санкции от предприятия, участници в таен картел
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Международен търг в Индия за доставка и инсталиране на симулатори за въздушен контрол
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуални "Национални дни на кариерата"
24, 25 и 26 март от 11:00 до 17:00 ч. Още