Брой 87 (597), 13-05-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В БТПП се проведе семинар „Европа 2020 - възможности за подкрепа на бизнеса от Европейските фондове и инструменти за финансиране”

На 12 и 13 май Enterprise Europe Network към БТПП организира семинар на тема „Европа 2020 - възможности за подкрепа на бизнеса от Европейските фондове и инструменти за финансиране”, в който участваха представители на бизнеса от технологични компании, фармацевтичната индустрия и консултанти.

По време на обучението участниците бяха запознати с обща информация за Европейските програми и фондове, като проявиха голям интерес към възможностите за финансиране по оперативните програми в България, както и към „Инструмента за финансиране на малки и средни предприятия по програма „Хоризонт 2020“.  През следващите 7 години се очаква да бъде намален обема на Оперативна програма "Административен капацитет" и Програма за наука и образование и да се осигурят средства за проекти, целящи икономическото съживяване на Северозападния регион,  от всички оперативни програми.

Вторият ден на обучението протече с интерактивни и практични упражнения за разработването на успешна проектна идея, след което на участниците в семинара бе предоставена актуална информация как да попълнят апликационна форма с проектно предложение. Палатата е на разположение за съдействие при конкретни идеи за проекти.

Бяха повдигнати специфични въпроси относно това кои идеи се третират като иновативни и какви нови идеи са допустими за финансиране. Някои от участниците получиха индивидуални безплатни консултации за програми, по които биха могли да получат финансиране за конкретните си идеи.

Лектори на семинара бяха Теодора Иванова-Вълева от Институт „Отворено общество“, Беата Папазова, съветник по Европейската интеграция и проекти в БТПП и Елеонора Карнаса, ръководител на „Европейски иновационен и информационен център“ в БТПП.

Поради големия интерес през месец юни се предвижда да бъде организиран отново семинар за финансиране от ЕС.

За повече информация: Enterprise Europe Network, БТПП, een@bcci.bg

НОВИНИ ОТ БТПП
В БТПП се проведе семинар „Европа 2020 - възможности за подкрепа на бизнеса от Европейските фондове и инструменти за финансиране”
Интерактивни и практични методи за разработване на успешна проектна идея Още
Покана за участие в заключителна среща по проект SAGITTARIUS
Ще бъдат представи разработените в рамките на проекта продукти - мобилно приложение „Пътуващ музей“, образователна интерактивна игра.... Още
Среща с търговския съветник към Посолството на Македония
Предстои презентация на преференциите за чуждестранните фирми и инвеститори в Македония Още
АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
Зинаида Златанова: Над 7 милиона лева ще останат в бизнеса и гражданите до края на годината от по-ниските държавни такси
Представиха мобилно приложение за справки в Търговския регистър Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-румънски бизнес форум
26 май 2014 г., к.к. „Албена“ Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Националният статистически институт отчита инфлация от 0.3% за април
След три поредни месеца дефлация индексът на потребителските цени се върна към положителни стойности Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.
Това е първият цялостен вариант на програмата, който съдържа шест приоритетни оси Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Евробарометър: доверието и оптимизмът в ЕС нарастват
Европейските граждани в 20 от 28-те държави-членки на ЕС споделят, че очакват икономическата ситуация в тяхната държава да се подобри през следващите 12 месеца Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферта към български туроператори, които могат да предложат поклоннически пътувания
Подготвят се програми за пътувания в България на вярващи от Москва и епархиите в регионите на Русия Още