Брой 87 (597), 13-05-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферта към български туроператори, които могат да предложат поклоннически пътувания


Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) – Москва информира, че през тази година Руската и Българската православни църкви стартират програма за провеждане на поклоннически пътувания на групи от Русия в България, която се подготвя със съдействието на Посолството на Република България в Руската федерация и Министерството на икономиката и енергетиката на Република България.

Целта на програмата е да се запознаят руските вярващи с българските свети места, манастири, храмове, като първите групи поклонници ще бъдат изпратени в България още през летния туристически сезон.

„Паломнический центр” при Московската патриаршия е определен за основен организатор на поклонническите пътувания от Русия в България и за подготовката на програмите за пътуванията на вярващи от Москва и епархиите в регионите на Русия.

Организаторите на програмата са се обърнали към СТИВ с молба за съдействие в осъществяване на контакти с български туроператори, които могат да предложат подходящи програми за поклоннически пътувания. В част от тези програми ще бъде включена и възможността да се организира и почивка в балнеолечебни курорти и хотели, намиращи се в близост до православните храмове и манастири, където групите могат да прекарат втората част от престоя си в България /напр. 4-5 дни/.

„Паломнический центр” планира организирани пътувания в България и на младежки групи и по исторически маршрути, свързани с програмата „По дорогам русской боевой славы”.

Туристически отраслеви организации и фирми, които имат интерес да предложат програми по посоченото запитване, могат да изпратят своите предложения най-късно до 16 май т.г. на ел. поща kzhekova@yandex.ru

Всички получени предложения ще бъдат предоставени на „Паломнический центр”, като той ще влезе във връзка с проявилите желание за съвместна работа.

Приложение:  Писмото на „Паломнический центр” при Московската патриаршия

НОВИНИ ОТ БТПП
В БТПП се проведе семинар „Европа 2020 - възможности за подкрепа на бизнеса от Европейските фондове и инструменти за финансиране”
Интерактивни и практични методи за разработване на успешна проектна идея Още
Покана за участие в заключителна среща по проект SAGITTARIUS
Ще бъдат представи разработените в рамките на проекта продукти - мобилно приложение „Пътуващ музей“, образователна интерактивна игра.... Още
Среща с търговския съветник към Посолството на Македония
Предстои презентация на преференциите за чуждестранните фирми и инвеститори в Македония Още
АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
Зинаида Златанова: Над 7 милиона лева ще останат в бизнеса и гражданите до края на годината от по-ниските държавни такси
Представиха мобилно приложение за справки в Търговския регистър Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българо-румънски бизнес форум
26 май 2014 г., к.к. „Албена“ Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Националният статистически институт отчита инфлация от 0.3% за април
След три поредни месеца дефлация индексът на потребителските цени се върна към положителни стойности Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.
Това е първият цялостен вариант на програмата, който съдържа шест приоритетни оси Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Евробарометър: доверието и оптимизмът в ЕС нарастват
Европейските граждани в 20 от 28-те държави-членки на ЕС споделят, че очакват икономическата ситуация в тяхната държава да се подобри през следващите 12 месеца Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферта към български туроператори, които могат да предложат поклоннически пътувания
Подготвят се програми за пътувания в България на вярващи от Москва и епархиите в регионите на Русия Още