Брой 35 (1794), 19-02-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща с делегация от Кашкадаринска област, Узбекистан


Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе работна среща с делегация от Кашкадаринска област, Узбекистан. В дискусията участваха заместник-областният управител Ойбег Шагазатов, Уктам Пардаев, директор на инвестиционен отдел, Шокхяхон Омонов, специалист в областната управа, и Азизбек Салахидинов, съветник по търговски въпроси в Посолството на Узбекистан в София.

Васил Тодоров подчерта активното взаимодействие на БТПП с партньорски институции от Узбекистан и спомена проведените през 2018 г. няколко срещи с: делегация от Комитета по междунационалните отношения и дружествени връзки с чужди страни към Министерския съвет на Р Узбекистан, вицепремиера на Узбекистан Нодир Отажонов, дипломати от Посолството на Узбекистан, както и с членове на създадения през 2017 г. Българо-узбекистански бизнес съвет.

Гостите представиха информация за Кашкадаринска област, която е четвърта по територия в Узбекистан. Намира се в южната част на страната, с население 34 млн. В областта се развиват успешно памучната и текстилна промишленост, селското стопанство, транспорта и логистиката. Ръководството на областта се стреми да развие туристическия потенциал на региона, включително спа и рекреативен туризъм.

Бе заявен интерес към установяване на сътрудничество с потенциални партньори от България в следните сфери: туризъм, индустрия, селско стопанство, образование, медицина, строителни материали, инвестиции и др.

Васил Тодоров прикани представителите на делегацията да изпратят конкретни проекти, които БТПП да проучи и представи на съответните български институции и подходящи бизнес партньори.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Глобален форум GS1 в Брюксел
Системата GS1 ще позволява проверка на валидността на фирмени префикси, номера на търговски единици и номера на локации Още
Среща с делегация от Кашкадаринска област, Узбекистан
Интерес към сътрудничество в секторите: туризъм, индустрия, селско стопанство, образование, медицина, строителни материали Още
Представяне на икономиката и инвестиционната среда на Тунис
27 февруари 2019 г., в БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Винен фестивал „Дионисос“ се проведе в Хасково
Представяне на местните сортове грозде и качествените вина, произведени от тях Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Европейски форум за социално предприемачество
28 - 31 март 2019 г., в град Пловдив Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Министър Горанов: Срокът по наредба Н-18 се удължава до 30 септември 2019 г. за икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Забавянето на европейската икономика се усеща и у нас
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Обществена нагласа за изсветляване на работната сила установи анкета на Главна инспекция по труда
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията информира европейските предприятия за митническите правила, предвидени в случай на Брексит без сделка
Набор от материали, вкл. списък с основни изисквания, с които предприятията трябва да се съобразят Още