Брой 35 (1794), 19-02-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Винен фестивал „Дионисос“ се проведе в Хасково


На 15 февруари в Хасково се проведе Винен фестивал „ДИОНИСОС“ по проект „Разработване идентичността на продукцията, почвата и региона“, с акроним: DIONYSOS/ДИОНИСОС (Договор за финансиране № В2.6с.04/01.11.2017 по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020).

Основната цел на проекта е да се популяризират местните сортове грозде,  качествените вина, произведени от тях, и да се представи региона - както пред местните, така и пред гостите му като атрактивна дестинация за винен туризъм.

Хасковска търговско-промишлена палата, която е един от осемте партньора по проекта, бе организатор на успешното събитие, на което присъстваха над 200 гости – представители на винопроизводството, хранително-вкусовия бранш, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния сектор, държавни институции, дипломати, акредитирани в България, и много други гости и ценители на виното и кулинарията.

На фестивала партньорите по проекта представиха произведеното вино Дионисос по рецепта с купаж от местни сортове. Гостите имаха възможността да се насладят на вината на доказани местни винарни.

Организаторите на Винения фестивал се надяват това събитие да стане ежегодна традиция  и да увеличи интереса към винопроизводството от региона.                                            

------------------
Тази публикация е създадена в рамките на проект „Разработване идентичността на продукцията, почвата и региона“(DIONYSOS), финансиран по Програма за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-AГърция-България 2014-2020, съгласно Договор за БФП №B2.6c.04/01.11.2017г. Проектът е съфинансирани от Европейския Фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от националните фондове на страните участващи в Програмата за сътрудничествоИНТЕРРЕГ V-AГърция-България 2014-2020http://www.greece-bulgaria.eu

Съдържанието на тази публикация е отговорност на ХТПП и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява становище на Европейския Съюз и УО на Програмата.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Глобален форум GS1 в Брюксел
Системата GS1 ще позволява проверка на валидността на фирмени префикси, номера на търговски единици и номера на локации Още
Среща с делегация от Кашкадаринска област, Узбекистан
Интерес към сътрудничество в секторите: туризъм, индустрия, селско стопанство, образование, медицина, строителни материали Още
Представяне на икономиката и инвестиционната среда на Тунис
27 февруари 2019 г., в БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Винен фестивал „Дионисос“ се проведе в Хасково
Представяне на местните сортове грозде и качествените вина, произведени от тях Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Европейски форум за социално предприемачество
28 - 31 март 2019 г., в град Пловдив Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Министър Горанов: Срокът по наредба Н-18 се удължава до 30 септември 2019 г. за икономическите оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Забавянето на европейската икономика се усеща и у нас
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Обществена нагласа за изсветляване на работната сила установи анкета на Главна инспекция по труда
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията информира европейските предприятия за митническите правила, предвидени в случай на Брексит без сделка
Набор от материали, вкл. списък с основни изисквания, с които предприятията трябва да се съобразят Още