Брой 211 (971), 02-11-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

GS1 България участва в регионален форум на „GS1 Европа“


Днес в Лисабон бе открита ежегодната среща на „GS1 Европа”. В продължение на 5 дни производители и търговци на дребно имат възможност да споделят своята визия и да изразят вътрешната си нагласа към постоянно увеличаващите се нужди и изисквания на потребителя от 21-ви век.

Дигитализацията променя начина на живот на потребителите и техните навици на пазаруване. Това влияе върху „моментът на истината“ - критичната точка, когато купувачът прави своя избор. Съвременният потребител търси информация за продуктите от различни източници и платформи. Данните, които очаква да намери, трябва да са лесно достъпни, коректни и подробни.  Това е причината, която поставя във фокуса на форума разглеждането на дейности, които добавят стойност във веригата за доставка на бъдещето. Усилията на организацията са в посока да се гарантира, че потребителят ще получи желаното навреме, и използването на системата от стандарти GS1 ще допринесе за изпълнение на изискванията както на потребителите, така и на фирмите.

За собствениците на търговски марки, търговците на дребно и всички участници във веригата се превърна в основна необходимост да бъдат иновативни, отзивчиви и готови за промяна. Именно те ще представят тенденциите в промяната на поведението на потребителите и как те реагират на тази промяна.

Регионалният форум дава възможност на представителите от 45-те европейски GS1 организации да споделят опит и най-добри практики от приложението на стандартите GS1 в основните направления. По време на форума са предвидени срещи на работни групи, обучения, обсъждания на проекти, пленарни сесии и заседание на Борда на GS1 в Европа.

България участва с делегация, водена от Цветан Симеонов, председател на БТПП и председател на Бюрото на GS1 България, която включва членове на Бюрото и експерти от GS1 България.

НОВИНИ ОТ БТПП
GS1 България участва в регионален форум на „GS1 Европа“
Във фокуса на форума са веригите за доставка на бъдещето, генериращи добавена стойност Още
Покана за участие в търговска мисия в Полша и посещение на BUDMA Construction and Architecture Fair
За фирми от сектор строителство и архитектура Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Грешни прогнози и вредни политики за труда и доходите през 2016-2018 г.
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През третото тримесечие са се увеличили разрешителните за нови жилищни сгради
Най-голям брой разрешителни са издадени в областите София, Пловдив, Варна, Бургас Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага по-ефективен мониторинг върху питейната вода
Държавите членки получават правомощия сами да контролират питейните ресурси Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес форум в Скопие, 26 ноември 2015 г.
Промотиране на регионалното сътрудничество за подобряване на пазарната конкурентоспособност на аграрния бизнес и хранително-вкусова промишленост в ЦЕИ Още