Брой 226 (1490), 24-11-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Заключителна конференция в сектор туризъм по проект ALL Now


Българската търговско-промишлена палата е домакин на международна конференция в сектора туризъм. Конференцията се провежда по линия на проект АLL Now, който се изпълнява в партньорство с осем чуждестранни организации.

ALL Now цели да създава и насърчава прилагането на единен модел за достъпен Европейски туристически маршрут. Цели още да насърчи МСП в сферата на туризма да достигнат до една нова целева група – хората със специални нужди (намалена подвижност, намален слух и др.), чрез промотиране на достъпен за всички туризъм, създаване на достъпни услуги и примерен маршрут с достъпни дестинации в България, Италия и Германия.

Конференцията ще запознае представители на публичната администрация, неправителствени и браншови организации, фирми в туристическа сектор, журналисти и други заинтересовани лица с постигнатите от проекта резултати, а също така и с актуални за България и ЕС теми, като перспективите и предизвикателствата пред достъпността в сектора на туризма и ползите от използването на универсален модел за достъпни туристически маршрути.

Партньори по проекта са: Италианска търговско-промишлена палата за Германия (Германия); Национална асоциация на италианските търговско-промишлени палати (Италия); Регион Марке (Италия); Village for all – V4A (Италия); Италиански институт за туризъм за всички (Италия); Асоциация на хотелиерите в Италия (Италия); Българска търговско-промишлена палата (България); Горанов И и В ООД (България); Университет за приложни науки Анхалт (Германия).

Поради ограничения брой места, моля да заявите предварително своето участие като се регистрирате на следния адрес: https://page.co/5w7E .

За повече информация, моля, свържете се с Европейския иновационен и информационен център в БТПП: Е-mail: een@bcci.bg , тел.: 02 / 8117 505/ 515/ 525.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
До 26 ноември - Фестивал на сладките и тестени изкушения в ЦУМ, София
Много изненади, томболи с награди, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации Още
Заключителна конференция в сектор туризъм по проект ALL Now
28 ноември от 9:30 часа в БТПП Още
Нови членове на Палатата
ПАЗАР НА ТРУДА
Чуждестранните работници и българската икономика
Автор: Явор Алексиев, Институт за пазарна икономика Още
ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРИЯ
Представители на най-големия индустриален съюз в Европа идват на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции
Делегация на Съюза на производителите на машини и съоръжения е на посещение у нас Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Комитетът за наблюдение на ОПДУ обсъди с неправителствени организации напредъка в административната реформа и електронното управление
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Програма за данъчно обучение започна в целия ЕС
С участието на 16 данъчни администрации от ЕС, включително България Още