Брой 18 (1282), 26-01-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща по проект “Интернационализация на икономиката в ЮИЕ чрез прилагане на ЦЕФТА“

БТПП бе домакин на среща на координаторите по проект “Интернационализация на икономиката в ЮИЕ чрез прилагане на ЦЕФТА (DIHK-CEFTA)“. Проектът, ръководен от Асоциацията на германските търговски палати (DIHK), се изпълнява от търговските палати на  Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Молдова, Македония,  Сърбия и Черна гора, с помощта на палатите от България, Турция и Хърватия като небенефициенти.

Срещата бе официално открита от Цветан Симеонов, председател на БТПП, който представи постиженията на Палатата за 2016 г., сред които официализиране на присъединяването на БТПП към Международната акредитационна верига за сертификатите за произход към МТК – Париж и получаване на Удостоверение за членство в нея, признаването на БТПП за национално представителна работодателска организация, както и редицата инициативи за разширяване на сътрудничеството с палатите на Балканите.

Цветан Симеонов покани участниците в срещата на Световния конгрес по лозарство и винарство, който ще се проведе в София в периода 29 май – 2 юни 2017 г. Събитието се организира по инициатива на Министерството на земеделието и храните и със съдействието на Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ) и на БТПП. Палатата ще информира допълнително за програмата на събитието.

В рамките на срещата Едуард Шварц, ръководител на проекта DIHK – CEFTA, информира, че работата по проекта се удължава  до септември 2017 г. Подготвена бе програма за изпълнение целите на проекта.

Предвижда се БТПП да бъде домакин на международна конференция относно Българското председателство на Съвета на ЕС и ползите за разширяване на сътрудничеството със страните от ЦЕФТА.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП участва в дискусия по темите образование и наука
Палатата е за диференцирано финансиране на държавните висши училища, обвързано с качеството на обучение и на изследователската дейност Още
София и Осло с общ проект в подкрепа на бизнеса
Председателят на БТПП участва в конференция „София среща Осло. Осло среща София“ Още
Среща по проект “Интернационализация на икономиката в ЮИЕ чрез прилагане на ЦЕФТА“
БТПП ще бъде домакин на международна конференция “Българското председателство на Съвета на ЕС и ползите за страните от ЦЕФТА” Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Информационно-трудова борса с български студенти във Великобритания - 11 март 2017 г., Лондон
Българските работодатели са поканени да участват в предстоящото кариерно изложение Още
НОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО
Нов Закон за концесиите
Морските плажове ще се отдават на концесия за срок до 20 години Още
МИТНИЦИ И МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
26 януари - Международен ден на митниците
На този ден през 1953 г. е проведена първата официална сесия на Съвета за митническо сътрудничество - днес Световна митническа организация Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Евробарометър: 72% от българите искат Механизмът за сътрудничество и проверка да продължи да действа
Депутати от Европейския парламент в дебат за бъдещето на европейския проект
27 януари от 10.30 часа в Централния военен клуб - София Още